ODL
SoteStartin ryhmävalmennus

Ryhmätoimintamme tutustuttavat ja valmentavat sinua sosiaali- ja terveysalalle.

Valmennusta ja ohjauksen opettelua

Ryhmissämme saat valmennusta työnhakutaitoihisi ja ohjaustaitoihisi, opit alalla tarvittavaa suomen kieltä, voit osallistua monikulttuurisen toiminnan ohjaukseen ja olla mukana vapaaehtoistyössämme.

Kaikki tämä toteutuu hanketyöntekijöiden tukemana, yksin ei tarvitse olla. Teemme myös työpaikkatutustumisia, missä sinulla on hyvä mahdollisuus tutustua aitoihin alan työpaikkoihin.

Työnhakutaitoja vahvistava ryhmä, Vahvuuspaja

ODL:n SoteStartti -hanke järjestää kerran kuussa vahvuuspajan, jossa tunnistetaan omaa osaamista ja omia vahvuuksia sekä harjoitellaan niiden esille tuomista. Pajan sisältö on joka kuukausi sama.

Ajankohta: 18.1.2023 alkaen, klo 13.00 – 17.00. Seuraavat kerrat ovat 15.2./29.3./26.4. ja 24.5.2023.

Opit tunnistamaan vahvuuksiasi yhdessä tehtävien käytännön harjoitteiden kautta. Pääset konkreettisesti harjoittelemaan erilaisia haastattelutilanteita, esimerkiksi valintakoe- ja työpaikkahaastatteluja. Työstät upean esittelykirjeen itsestäsi.

Tuettu vapaaehtoistoiminta

Tuetussa vapaaehtoistoiminnassa voit osallistua ikäihmisten viriketoiminnan ohjaukseen palvelukodeissa ja lasten päiväkodeissa muun ryhmän kanssa yhdessä.  Lisäksi voit osallistua nuorten kohtaamispaikkatoiminnan ja ODL:n kaikille suunnattun korttelikohtaamistoiminnan ohjaamiseen. Työhönvalmentaja on aina mukanasi ja tukenasi. Vapaaehtoistoimissa saat vertaistukea myös toisilta SoteStartin osallistujilta.

Tuettua vapaaehtoistoimintaa toteutamme viikoittain pienryhminä.

Suomen kielen ja suomalaisen työelämän valmennus, hoitotyö

ODL:n SoteStartti -hanke järjestää asiakkailleen suomen kielen valmennusta joka maanantai. Opit hoitotyössä tarvittavaa ammattisanastoa. Pääset harjoittelemaan suomen kielen puhumista. Vahvistat suomalaisessa työelämässä tarvittavaa osaamista.

  • Suomen kielen valmennus hoiva- ja hoitotyöhön järjestetään maanantaisin 9.1.2023 alkaen klo 15.30–17.

Monikulttuurinen kahvila

ODL Kulttuurikahvilassa tavataan ihmisiä eri puolilta maailmaa. Ryhmä tarjoaa vertaistukea ja virkistystä maahanmuuttajille ja mahdollisuuden ryhmäohjaustaitojen harjoittelemiseen eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Kahvilassa puhutaan kaikilla mahdollisilla kielillä, myös elekielellä! Kielitaitovaatimuksia ei ole, tärkeintä on ihmisten kohtaaminen. Työhönvalmentajamme ovat täälläkin tukenasi.

Kulttuurikahvila järjestetään perjantaisin klo 13–15 ODL Kahvila Helmessä, Isokatu 47, 1 krs

Ota yhteyttä

Heli Lämsä
Työhönvalmentaja
Ulla Teppo
Työhönvalmentaja
Kirsi Timonen
Projektikoordinaattori