ODL
RECIPE - kaupunkisuunnittelu, liikunta, immunologinen terveys

Mitä hanke sisältää?

Monitieteisessä RECIPE-konsortiohankkessa tutkimme rakennetun ja luonnollisen ympäristön, ympäristön monimuotoisuuden ja sään yhteyttä liikkumiseen, tartuntatautien esiintyvyyteen, immunologiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

Tutkimusaineistonamme ovat Pohjois-Suomen syntymäkohortit 1966 ja 1986, rekisteritiedot tartuntataudeista, rakennetun ja luonnollisen ympäristön paikkatietoaineistot sekä matkapuhelinaineisto ihmisten liikkumisesta. Tavoitteenamme on tuottaa  tietoa terveyttä edistävän suunnittelun ja päätöksenteon tueksi erityisesti kaupunkimaisissa ympäristöissä.

Hanketta rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto, ja se on osa PANDEMICS-ohjelmaa. Monitieteinen hanke yhdistää ympäristön, ympäristöterveyden, liikuntalääketieteen, terveyshistorian, informaatiotutkimuksen, kansanterveyden ja kaupunkisuunnittelun tutkimusta. Hanketta koordinoidaan Oulun yliopistosta.

Hankkeen yhteystiedot

Raija Korpelainen
FT, terveysliikunnan professori, tutkimuspäällikkö
Tiina Lankila
Projektipäällikkö, tutkija, FT
 • Blogi ODL Liikuntaklinikka ODL Yhdessä
  Merkityksellisen arjen aakkoset

  Jokapäiväisiin toimintoihin osallistuminen on kaikille ihmisille tärkeää ja myös keskeinen terveyttä ja hyvinvointia edistävä tekijä.

 • Blogi ODL Yhdessä
  Miksi nousen aamulla ylös ja teen elämälläni jotain merkityksellistä? Mistä syntyy ”tekemisen ilo”?

  Kesä tulee – hitaasti tai nopeasti – se tulee kuitenkin. Ainakin täällä pohjoisessa ihmisen olo…

 • Blogi ODL Yhdessä
  Kun hyvän äärellä uuvuttaa

  Tunnistatko sinä hykerryttävän tunteen, kun elämän jano on kova, ja tekemistä on paljon? Mielesi ehkä…