Miten tuemme sinua?
Tarjoamme tukea kiusaamista kokeneille 16-35-vuotiaille. Tavoitteenamme on tukea mielen hyvinvointiasi ja vahvistaa voimavarojasi, erityisesti jos koet kiusaamisen haavoittaneen sinua ja haittaavan arkeasi.
Tarjoamme traumatietoisesti toteutettua keskusteluapua ja vertaistukitoimintaa yksilö- ja ryhmämuotoisesti. Yksilötyön tavoitteet luodaan sinun toiveidesi ja elämäntilanteesi mukaan. Tavoitteenamme on auttaa sinua käsittelemään kiusaamisen aiheuttamaa kipua, voimaantumaan sekä suuntautumaan kohti tulevaisuutta.
Miten kiusaaminen voi vaikuttaa elämääsi?
Kiusaamisen vaikutukset eivät useinkaan pääty siihen, kun kiusaaminen tekoina päättyy. Kiusaamisella voi olla monia pitkäaikaisia ja vakavia seurauksia. Käsittelemätön kokemus voi tuen puuttuessa traumatisoida ja vaikuttaa pitkälle elämään. Seuraukset voivat olla mieleen, kehoon tai ihmissuhteisiin vaikuttavia. On hyvä kuitenkin muistaa, että kiusaamiskokemus on aina yksilöllinen ja se ei jätä aina pysyviä haavoja.
Yksilöllinen keskusteluapu
Luottamukselliset keskustelut perustuvat kannustavaan ja hyväksyvään kohtaamiseen. On tärkeää, että tulet kuulluksi ja nähdyksi. Toiminta lähtee liikkeelle sinun tarpeistasi ja toiveistasi. Tavoitteena keskustelussa onkin löytää ja vahvistaa omia voimavarojasi – kannattelevana tekijänä on oma motivaatiosi käsitellä kiusaamiskokemustasi. Työskentelyssä käytetään ratkaisukeskeistä ja traumainformoitua työotetta. Teemme myös toiveidesi mukaan verkostoyhteistyötä olemassa olevan tukiverkostosi kanssa. Toimintaan mahtuu heti mukaan, lisätietoa Sari Paihoselta (yhteystiedot alla).
Vertaisryhmätoiminta
Ryhmään osallistuminen voi vähentää yksinäisyyden tunnetta ja tuoda toiminnan mukana elämään vertaistukea. Omien ajatusten peilaamisella toisten samaa kokeneiden mietteisiin voi olla hyvin voimaannuttava vaikutus. Toteutamme monipuolisesti erilaisia toimintoja kuten esimerkiksi vakautumiseen, vahvuuksien etsimiseen tai kehotietoisuuteen perustuvia ryhmiä. Ryhmissä jokainen pääsee etsimään omia työkalujaan omien kokemustensa ja nykyisen olotilansa työstämiseen, sekä tulevaisuuteen suuntautumiseen. Ryhmät ovat suljettuja turvallisen ja luottamuksellisen ilmapiirin luomiseksi.
Tulevat ryhmät:
- Marraskuu 2023: Keho ja mieli -ryhmä kiusaamista kokeneille
- Tammikuu 2024: Vakautumisryhmä
- Huhtikuu 2024: Vertaisryhmä kiusaamista kokeneille
Ryhmiin voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä Maijaan tai Sariin (yhteystiedot alla).
Kuinka pääsen mukaan toimintaan?
Jos olet 16–35-vuotias ja koet aiemman kiusaamiskokemuksen vaikuttavan edelleen elämääsi, voit ottaa suoraan yhteyttä Sariin tai Maijaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Voit ottaa meihin yhteyttä


