ODL
Voimatestit

Voimatestit – maksimi- ja nopeusvoimaa sekä voimantuoton tasapainoa

Maksimivoimatestaus

Maksimivoimatestauksessa suoritetaan dynaamisia ja isometrisiä voimamittauksia, joiden avulla selvitetään koko kehon maksimi- ja nopeusvoimantuottokykyä sekä voimantuoton tasapainoa. Tulosten avulla tunnistetaan mahdolliset voimantuoton epätasapainot ja kehitettävät lihasryhmät, jotka nostavat rasitusvammojen riskiä. Maksimivoimatestaus sopii kaikille liikkujille iästä riippumatta, mutta etenkin tavoitteellisille urheilijoille.

Testi sisältää:

  • Kevennyshyppy, staattinen hyppy
  • Etu- ja takareisien isometrinen maksimi
  • Vatsa- ja selkälihasten isometrinen maksimi
  • Jalkaprässi isometrinen maksimi (oikea ja vasen erikseen sekä yhdessä)
  • Rintaprässi isometrinen maksimi

Testaus kestää kokonaisuudessaan noin 40 minuuttia ja se sisältää voimamittausten jälkeisen kirjallisen ja suullisen palautteen. Maksimivoimatestaus sisältyy Smart Pro kuntotestauspakettiin, mutta voit myös ostaa sen erillisenä palveluna.

Lihaskuntotestit

Lihaskuntotestissä suoritetaan vatsa- ja selkälihasten sekä jalkojen ja ylävartalon lihasten toistotestit. Toistojen perusteella määritetään kuntoluokitus omaan ikäluokkaan ja sukupuoleen verrattuna lihasryhmittäin, mikä edesauttaa lihaskuntoharjoittelun suuntaamista kehitettäville osa-alueille. Lihaskuntotestit sisältyvät Smart kuntokatsastukseen. Jos haluat tulla pelkästään lihaskuntotestaukseen ota yhteys asiakaspalveluumme.

Ajanvaraus ja asiantuntijamme

Ajanvaraus ODL Liikuntaklinikka
Jaakko Tornberg
Testauspäällikkö, liikuntafysiologi, LitM
Jani Ailovuo
Testausasiantuntija