ODL
JALAS – jaksamista lastensuojelutyöhön

Selvitämme työntekijän ja työnantajan näkökulmasta sijaishuollon työhyvinvointia, kehittämiseen liittyviä tarpeita ja mahdollisuuksia sekä luomme mallin työntekijöiden työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Mitä hanke pitää sisällään?

JALAS-esiselvityshankkeessa selvitetään Pohjois-Pohjanmaalla lastensuojelun sijaishuollossa työskentelevien työntekijöiden työhyvinvoinnin nykytilaa, hyvinvoinnin haasteita, kehittämisen tarpeita sekä mahdollisuuksia työntekijän ja työnantajan näkökulmasta.

Tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla työhyvinvointia voidaan tukea työntekijän omaa roolia vahvistamalla. Pääpaino tarkastelussa on elintavoissa, voimavarojen vahvistamisessa ja niissä mielen hyvinvointia tukevissa tekijöissä, jotka edistävät palautumista ja ehkäisevät työuupumusta.

Hankkeessa pilotoidaan tutkittuun tietoon, aikaisempiin selvityksiin sekä työntekijän että työnantajan tarpeisiin, kokemuksiin ja mahdollisuuksiin perustuvia hyvinvoinnin ja työkyvyn edistämisen toimenpiteitä sekä työskentelymenetelmiä. Tuloksena syntyy esiselvitysraportti ja malli lastensuojelun työntekijöiden työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Hanke toteutetaan 1.3.2022–28.2.2023 ja sen päätoteuttaja on Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. ja osatoteuttaja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy.

Hankkeen yhteystiedot

Ajanvaraus ODL Liikuntaklinikka
 • ODL Liikuntaklinikka
  Hyvä kunto ja työkunto kulkevat käsi kädessä

  Varaa tiimillesi virkistyspäivän aktiviteetiksi suosituista Smart-kuntotesteistä sopivin Yksilöllinen ja tarkka testaus ja siihen liitetty…

 • ODL Liikuntaklinikka
  ODL Juoksukoulu käynnistyy jälleen 5.9.2022

  ODL Liikuntaklinikan suosittu ja tutkitusti tehokas Juoksukoulu käynnistyy jälleen syyskuun alussa (aloitus ma 5.9.2022) ja se kestää…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka
  ODL Liikuntaklinikka tutkii ja hoitaa: Urheilijan hyvä nestetasapaino tukee suorituskykyä

  Kesäkuun teema: Urheilijan hyvä nestetasapaino tukee suorituskykyä Lämpimät olosuhteet ja liikunta lisäävät nesteiden menetystä hikoilun…