ODL
JALAS – jaksamista lastensuojelutyöhön

Selvitimme työntekijän ja työnantajan näkökulmasta sijaishuollon työhyvinvointia, kehittämiseen liittyviä tarpeita ja mahdollisuuksia sekä loimme mallin työntekijöiden työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Mitä hanke pitää sisällään?

JALAS-esiselvityshankkeessa selvitettiin Pohjois-Pohjanmaalla lastensuojelun sijaishuollossa työskentelevien työntekijöiden työhyvinvoinnin nykytilaa, hyvinvoinnin haasteita, kehittämisen tarpeita sekä mahdollisuuksia työntekijän ja työnantajan näkökulmasta.

Tavoitteena oli tuottaa tietoa, jonka avulla työhyvinvointia voidaan tukea työntekijän omaa roolia vahvistamalla. Pääpaino tarkastelussa oli elintavoissa, voimavarojen vahvistamisessa ja niissä mielen hyvinvointia tukevissa tekijöissä, jotka edistävät palautumista ja ehkäisevät työuupumusta.

Hankkeessa pilotoitiin tutkittuun tietoon, aikaisempiin selvityksiin sekä työntekijän että työnantajan tarpeisiin, kokemuksiin ja mahdollisuuksiin perustuvia hyvinvoinnin ja työkyvyn edistämisen toimenpiteitä sekä työskentelymenetelmiä. Tuloksena syntyi esiselvitysraportti ja malli lastensuojelun työntekijöiden työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Hanke toteutettiin 1.3.2022–28.2.2023 ja sen päätoteuttaja oli Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. ja osatoteuttaja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy. Hanketta rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto, Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. sekä Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy.

Hankkeen yhteystiedot

Ajanvaraus ODL Liikuntaklinikka
 • ODL Liikuntaklinikka
  Hyvä kunto ja työkunto kulkevat käsi kädessä

  Varaa tiimillesi virkistyspäivän aktiviteetiksi suosituista Smart-kuntotesteistä sopivin Yksilöllinen ja tarkka testaus ja siihen liitetty…

 • ODL Liikuntaklinikka
  ODL Juoksukoulu käynnistyy jälleen 5.9.2022

  ODL Liikuntaklinikan suosittu ja tutkitusti tehokas Juoksukoulu käynnistyy jälleen syyskuun alussa (aloitus ma 5.9.2022) ja se kestää…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka
  ODL Liikuntaklinikka tutkii ja hoitaa: Urheilijan hyvä nestetasapaino tukee suorituskykyä

  Kesäkuun teema: Urheilijan hyvä nestetasapaino tukee suorituskykyä Lämpimät olosuhteet ja liikunta lisäävät nesteiden menetystä hikoilun…