ODL
Nainen 45+ -voimaantuneena kohti työtä!

Hankkeessa kehitimme ja arvioimme elintapaohjauksen mallia työttömien yli 45-vuotiaiden naisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi ja sitä kautta vahvistimme työkykyä ja työllistymistä.

Mitä hanke sisältää?

Kohderyhmään kuuluville työttömille 45–64-vuotiaille naisille järjestettiin elintapaohjausta ryhmä- ja yksilömuotoisesti. Ohjauksen tavoitteena oli edistää hankkeeseen osallistuvien naisten hyvinvointia ja jaksamista kiinnittämällä huomiota unen laatuun ja määrään, liikuntaan sekä ravitsemukseen.

Ryhmätoiminnalla edistetiin naisten sosiaalista verkostoa ja hyvinvointia. Palveluiden tasa-arvoista saatavuutta edistetiin erityisesti etäohjausta kehittämällä. Kohderyhmän kokemusten sekä objektiivisten mittausten perusteella ohjausmalleja kehitetiin edelleen ja kehitettyä mallia testattiin kohderyhmään kuuluvilla naisilla.

Hankkeen yhteystiedot

Marja Vanhala
Projektipäällikkö, ravitsemusterapeutti, tutkija
 • Blogi ODL Liikuntaklinikka ODL Yhdessä
  Nainen, helli sydäntäsi – Maailman sydänpäivä 29.9.

  Maailman sydänpäivä kannustaa sydänterveyttä tukeviin tekoihin. Erityisesti vaihdevuosi-ikäisten naisten tulee helliä sydäntään, sillä estrogeeni…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka
  Mikä oiva tilaisuus!

  ”Mikä oiva tilaisuus!”, kertoo Arja Riekki (62), kun kysyin, mikä sai hänet tulemaan mukaan…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka ODL Yhdessä
  Merkityksellisen arjen aakkoset

  Jokapäiväisiin toimintoihin osallistuminen on kaikille ihmisille tärkeää ja myös keskeinen terveyttä ja hyvinvointia edistävä tekijä.