ODL
Nainen 45+ -voimaantuneena kohti työtä!

Hankkeessa kehitämme ja arvioimme elintapaohjauksen mallia työttömien yli 45-vuotiaiden naisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi ja sitä kautta vahvistamme työkykyä ja työllistymistä.

Mitä hanke sisältää?

Kohderyhmään kuuluville työttömille 45–64-vuotiaille naisille järjestetään elintapaohjausta ryhmä- ja yksilömuotoisesti. Ohjauksen tavoitteena on edistää hankkeeseen osallistuvien naisten hyvinvointia ja jaksamista kiinnittämällä huomiota unen laatuun ja määrään, liikuntaan sekä ravitsemukseen.

Ryhmätoiminnalla edistetään naisten sosiaalista verkostoa ja hyvinvointia. Palveluiden tasa-arvoista saatavuutta edistetään erityisesti etäohjausta kehittämällä. Kohderyhmän kokemusten sekä objektiivisten mittausten perusteella ohjausmalleja kehitetään edelleen ja kehitettyä mallia testataan kohderyhmään kuuluvilla naisilla.

Hankkeen yhteystiedot

Marja Vanhala
Projektipäällikkö, ravitsemusterapeutti, tutkija
Milan Kolarovic
Projektityöntekijä
Saija Tiiro-Tulppo
Projektityöntekijä, Nainen 45 + -hanke / Projektikoordinaattori, Digillä terveysvalmennusta
 • Blogi ODL Liikuntaklinikka ODL Yhdessä
  Nainen, helli sydäntäsi – Maailman sydänpäivä 29.9.

  Maailman sydänpäivä kannustaa sydänterveyttä tukeviin tekoihin. Erityisesti vaihdevuosi-ikäisten naisten tulee helliä sydäntään, sillä estrogeeni…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka
  Mikä oiva tilaisuus!

  ”Mikä oiva tilaisuus!”, kertoo Arja Riekki (62), kun kysyin, mikä sai hänet tulemaan mukaan…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka ODL Yhdessä
  Merkityksellisen arjen aakkoset

  Jokapäiväisiin toimintoihin osallistuminen on kaikille ihmisille tärkeää ja myös keskeinen terveyttä ja hyvinvointia edistävä tekijä.