ODL
KotiKummit ikääntyneen ystävänä

KotiKummina voit tuntea itsesi tarpeelliseksi, auttaa lähimmäistä ja saada samalla vaihtelua omaan arkeesi.

Kotikummi- sinä olet tärkeä!

Vapaaehtoiset KotiKummit tarjoavat juttu- ja ulkoiluseuraa ikäihmisille. Vapaaehtoistoiminta on turvallista aloittaa KotiKummina, sillä ODL:n työntekijä on  tukena koko toiminnan ajan.

KotiKummit tapaavat ikääntynyttä ystäväänsä muutaman kerran kuukaudessa, tunnin pari kerrallaan. Pyrimme löytämään ikääntyneelle samanhenkisen ystävän. Yhteiset kiinnostuksen kohteet helpottavat ystävyyden rakentamista ikääntyneen ja vapaaehtoisen välillä.

Tapaamiset tuovat paljon iloa molemmille osapuolille. Vapaaehtoistoiminta on turvallista aloittaa KotiKummina, sillä ODL:n työntekijä on vapaaehtoisen tukena koko toiminnan ajan.

KotiKummit-toimintaa järjestää Oulun Diakonissalaitos yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun Oulun kampuksen kanssa.

Kotikummit-vapaaehtoinen, kuvituskuva.

KotiKummius on tavallista läsnäoloa ja juttelua

Kun olet KotiKummi, et tarvitse mitään erityisosaamista, mutta sinulla on mahdollisuus myös kouluttautua. Teemme yhteistyötä Diakonia-ammattikorkeakoulun (DIAK) kanssa, ja tarjoamme KotiKummi-vapaaehtoisille toiveiden mukaan räätälöityä asiantuntevaa koulutusta. Koulutukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Koulutuksen suunnittelusta vastaa lehtori Ulla Lahtela. Häneltä voit kysyä lisää koulutuksesta.

Ulla Lahtela
lehtori
puh. 040 357 6020
ulla.lahtela(at)diak.fi

Haluatko mukaan KotiKummiksi?

Jos olet jo tehnyt vapaaehtoistyötä, tiedät miten palkitsevaa se on. Jos sinussa itää kiinnostuksen siemen vapaaehtoistyöhön, meillä voit sen turvallisesti aloittaa. KotiKummien vapaaehtoistoiminnasta vastaa projektikoordinaattori Salla Lauhava.

Hän on sinun tukenasi kaikissa vapaaehtoistyöhön liittyvissä asioissa ja toivottaa kaikki vapaaehtoiset tervetulleiksi, olit sitten eläkeläinen, nuori tai työikäinen. Kysy lisää, Sallan yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta.

Ota yhteyttä

Salla Lauhava
Projektikoordinaattori

KotiKummien tarinoita