ODL
Kotikummit ikääntyneen ystävänä

KotiKummina voit tuntea itsesi tarpeelliseksi, auttaa lähimmäistä ja saada samalla vaihtelua omaan arkeesi.

KotiKummi – sinä olet tärkeä!

Vapaaehtoiset KotiKummit tarjoavat juttu- ja ulkoiluseuraa ikäihmisille. Vapaaehtoistoiminta on turvallista aloittaa KotiKummina, sillä työntekijämme on tukenasi koko toiminnan ajan.

KotiKummit tapaavat ikääntynyttä ystäväänsä muutaman kerran kuukaudessa, tunnin pari kerrallaan. Pyrimme löytämään ikääntyneelle samanhenkisen ystävän. Yhteiset kiinnostuksen kohteet helpottavat ystävyyden rakentamista ikääntyneen ja vapaaehtoisen välillä. Tapaamiset tuovat paljon iloa molemmille osapuolille. Vapaaehtoistoiminta on turvallista aloittaa KotiKummina, sillä ODL:n työntekijä on vapaaehtoisen tukena koko toiminnan ajan. Hankkeen toiminta toteutetaan yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Kotikummius on tavallista läsnäoloa ja juttelua

Vapaaehtoisena et tarvitse erityistaitoja – perehdytämme sinut toiminnan alussa. Työntekijämme on tukenasi koko vapaaehtoispolkusi ajan. KotiKummina tapaat ikääntynyttä ystävääsi sinulle sopivina ajankohtina. Toiminta voi olla juttu- ja kahvitteluseuraa, ulkoilua tai erilaista toimintaa, jonka paikalliset yritykset mahdollistavat lahjakorttien avulla. Tapaamiset muotoutuvat kuitenkin ikääntyneen ja sinun omien toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Toivomme, että sitoudut toimintaan vähintään vuoden ajaksi.

Yritysyhteistyöllä iloa ja elämyksiä arkeen

Paikalliset yritykset ovat lahjoittaneet KotiKummit-toimintaan lahjakortteja, joilla ikääntyneelle mahdollisestaan piristystä ja elämyksiä arkeen. Voit käydä ystäväsi kanssa esimerkiksi syömässä ravintolassa, pullakahveilla kahvilassa tai elokuvissa. Vaihtoehtoisesti voit napata pullakahvit mukaan ja nauttia ne ystävän kotona rupattelun lomassa. Tällä hetkellä mukana olevat yritykset löydät täältä.

Koulutuksella lisää osaamista

Kun olet KotiKummi, et tarvitse mitään erityisosaamista, mutta sinulla on mahdollisuus myös kouluttautua. Teemme yhteistyötä Diakonia-ammattikorkeakoulun (DIAK) kanssa, ja tarjoamme KotiKummi-vapaaehtoisille toiveiden mukaan räätälöityä asiantuntevaa koulutusta. Koulutukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Koulutuksen suunnittelusta vastaa Diakin lehtori Ulla Lahtela.

Merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa

”Yhteisöllisyyttä, toveruutta ja hyvää harrastusta”

”Pienellä vaivannäöllä saa hyvän mielen aikaan toiselle ihmiselle”

”Iloa, hyvää mieltä, uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Vierailuani odotetaan ja meillä on todella mukavaa yhdessä” 

”Olen voinut auttaa ja olen voinut lisätä iloa, laatua toisen ihmisen elämään”

”Virikettä omiin päiviin, mukavia kohtaamisia vanhempien ihmisten kanssa”

”Molemmin puolinen ilo”

”Apua saa jos tulee kysymyksiä ja muutenkin opastusta ja koulutusta asian tiimoilta”

Haluatko mukaan KotiKummiksi?

Jos olet jo tehnyt vapaaehtoistyötä, tiedät miten palkitsevaa se on. Jos sinussa itää kiinnostuksen siemen vapaaehtoistyöhön, meillä voit sen turvallisesti aloittaa. Kotikummien vapaaehtoistoiminnasta vastaa projektikoordinaattori Salla Lauhava. Hän on sinun tukenasi kaikissa vapaaehtoistyöhön liittyvissä asioissa ja toivottaa kaikki vapaaehtoiset tervetulleiksi, olit sitten eläkeläinen, nuori tai työikäinen.

Ota yhteyttä

Salla Lauhava
Projektikoordinaattori
Riikka Kesonen
Projektipäällikkö