ODL
SoteStartti

SoteStartti-hanke tukee yksilöllisten opiskelu- ja työelämäpolkujen rakentamisessa sosiaali- ja terveysalalle.

Tuetusti sote-alalle

SoteStartti-hanke kehittää joustavia ja uudenlaisia ratkaisuja sote-alalle työllistymiseen huomioiden sosiaalisen kuntoutuksen, kuntouttavan työtoiminnan, työhönvalmennuksen, työvaltaisen oppimisen sekä työnantajayhteistyön mahdollisuudet. Lisäksi hanke vahvistaa työnantajien valmiuksia vastaanottaa ja perehdyttää opiskelijoita, harjoittelijoita ja osatyökykyisiä osaksi työyhteisöä.

Kohderyhmä: Työikäiset sote-alan työtehtävistä kiinnostuneet, alaa jo opiskelevat ja alalle valmistuneet henkilöt, jotka kaipaavat tukea työllistymiseen tai alan opintoihin poluttumiseen.

Palvelut: Yksilö- ja ryhmävalmennus 6/2023 saakka, yhteistyöpilotit sote-alan yrityksissä, osaamisen tunnistamisen kehitystyö.

SoteStartti-hankkeen päätoteuttaja on Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö (ODL) ja osatoteuttaja Suomen Diakoniaopiston (SDO). Hanketta rahoittavat toteuttajien lisäksi Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Oulun kaupunki.

 • Blogi ODL Yhdessä
  Jalkautuva työhönvalmennus sosiaali- ja terveysalan työvoimapulan apuna

  Sote-alan arki on usein selviytymistä päivästä toiseen, eikä työvoimapula tule helpottumaan lähivuosina. SoteStartin asiantuntijat…

 • Blogi ODL Yhdessä
  Hyvällä perehdytyksellä pitovoimaa sote-alan yrityksiin

  Sosiaali- ja terveysalan kaltaisella hektisellä ja työvoimavaltaisella työvoimapula-alalla perehdytyskäytäntöjen huippuunsa viilaaminen on erityisen tärkeää.

 • Blogi ODL Yhdessä
  Sote-alalla on nähtävä potentiaali nuorissa, jotka tarvitsevat tukea työuran alussa

  Sote-alalla Suomessa ja koko Euroopassa vallitsee pula ammattilaisista. Samaan aikaan nuoria on koulutuksen ja…

 • Blogi ODL Yhdessä
  Terveisiä ODL Startti hoivasta!

  Kaikki me olemme tietoisia sosiaali- ja terveysalan nykyisistä haasteista. Alan veto- ja pitovoima on…

SoteStartin tuotteet työn alla

Hanke tuottaa aineistoja ja työkaluja kaikkien käyttöön. Lopputuotteita viimeistellään parasta aikaa ja ne julkaistaan näillä sivuilla 31.10.2023 mennessä.

Hankkeen yhteystiedot

Heli Lämsä
Työhönvalmentaja
Kirsi Timonen
Projektipäällikkö