ODL
SoteStartti

SoteStartti-hanke tukee yksilöllisten opiskelu- ja työelämäpolkujen rakentamisessa sosiaali- ja terveysalalle.

Tuetusti sote-alalle

SoteStartti-hankkeen tavoitteena on kehittää joustavia ja uudenlaisia ratkaisuja sote-alalle työllistymiseen huomioiden sosiaalisen kuntoutuksen, kuntouttavan työtoiminnan, työhönvalmennuksen, työvaltaisen oppimisen sekä työnantajayhteistyön mahdollisuudet.

Hankkeen tavoitteena on lisäksi vahvistaa työnantajien valmiuksia vastaanottaa ja perehdyttää opiskelijoita, harjoittelijoita ja osatyökykyisiä osaksi työyhteisöä.

Osallistujat ovat työikäisiä (15–65-vuotiaat) oululaisia henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneet sote-alasta, pohtivat koulutusta sote-alalle tai kokevat haasteita sote-alalla.  Hanke tavoittelee erityisesti nuoria ja muita heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä.

Hankkeessa toteutetaan myös vahvaa työnantaja- ja oppilaitosyhteistyötä koulutus- ja työpaikkojen löytymiseksi sekä opinnollistamisen kehittämiseksi.

Toimenpiteet: Yksilö- ja ryhmävalmennus, yhteistyöpilotit sote-alan yrityksissä, osaamisen tunnistamisen kehitystyö yhteistyössä osatoteuttajan kanssa.

SoteStartti-hanke toteutuu yhteistyössä Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön (ODL) ja Suomen Diakoniaopiston (SDO) kanssa. ODL toimii päätoteuttajana ja SDO toimii osatoteuttajana.

Hankkeen päärahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto (ESR/TL3) ja valtion rahoitus. Oulun kaupunki ja hankkeen toteuttajat osallistuvat myös hankkeen rahoitukseen.

Hankkeen yhteystiedot

Kirsi Timonen
Projektikoordinaattori
Heli Lämsä
Työhönvalmentaja
Ulla Teppo
Työhönvalmentaja
 • Blogi ODL Yhdessä
  Palvelumuotoilusta apua LikiDigi-hankkeen sivuston kehittämisessä

  Tutkimusten mukaan korona-aika on kuormittanut ihmisten hyvinvointia. Jopa useampi kuin joka kolmas kokee hyvinvointia heikentävää…

 • Blogi ODL Liikuntaklinikka ODL Yhdessä
  Merkityksellisen arjen aakkoset

  Jokapäiväisiin toimintoihin osallistuminen on kaikille ihmisille tärkeää ja myös keskeinen terveyttä ja hyvinvointia edistävä tekijä.

 • Uutiset
  Oulun Diakonissalaitos, Nuorten Ystävät ja Hoivatie tukevat Ukrainan sodan jaloissa olevia perheitä

  Oulun Diakonissalaitos, Nuorten Ystävät sekä niiden omistama Hoivatie ovat mukana auttamassa Ukrainan sodasta kärsiviä…