ODL
Ravitsemusvalmennusta urheiluseuroille

Ravitsemusvalmennusta urheiluseuroille

Hyvä ravitsemus tukee urheilijoiden suorituskykyä, palautumista ja hyvinvointia. ODL Liikuntaklinkan ravitsemusvalmennuspalveluista voit valita seurasi tai joukkueesi urheilijoita, valmentajia tai lasten ja nuorten vanhempien tarpeita vastaavia palveluita.

Urheiluseuran tai joukkueen ravitsemustilanteen kartoitus

Tarvitsetko tietoa seurasi tai joukkueesi ravitsemustilanteesta, esim. ruokavalinnoista, ravitsemushaasteista ja syömiskäyttäytymisestä? Seuran tai joukkueen ravitsemustilanteen kartoitus toteutetaan nimettömänä sähköisellä kyselyllä. Seuratoimijat saavat koosteen tuloksista ja kirjalliset toimenpide-ehdotukset kyselyn tuloksista. Tarvittaessa kyselyn tulosten pohjalta voidaan järjestää palautetilaisuus etä- tai lähitototeutuksena valmentajille ja/ tai urheiljoille.

Kyselyn ja kirjallisen palautteen hinta on 232€ (sis. alv).

Palautetilaisuuden hinta on 116€/ 30 min.

Joukkueen ja yksilön ravitsemusanalyysi

Jos urheilijat tarvitsevat tarkempaa yksilökohtaista tietoa omasta ravitsemuksestaan, valittavanasi on ravitsemusanalyysi. Siinä urheilijat pitävät ruokapäiväkirjaa joko valokuvaamalla aterioitaan tai kirjaamalla syömisensä kolmen päivän ajan. Ravitsemusasiantuntija analysoi ruokapäiväkirjat ja antaa kirjallisen palautteen urheilijan energian ja energiaravintoaineiden saannista sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden saannista sekä ehdotuksia ravitsemuksen parantamiseksi. Valmentaja saa yhteenvedon joukkueen/ ryhmän ravitsemuksesta.

Ravitsemusanalyysin hinta on 101€/ urheilija.

Pienryhmäohjausta nuorille urheilijoille

Pienryhmätilaisuuksissa pureudutaan nuorten urheilijoiden ravitsemuksen keskeisiin asioihin kuten riittävään syömiseen, säännölliseen ateriarytmiin, välipalojen koostamiseen, liikunnan aikaiseen nesteytykseen ja sallivaan, joustavaan syömiseen ja herkutteluun. Ohjauksessa on lyhyitä tietoiskuja, keskusteluita ja tehtäviä. Tilaisuus järjestetään paikan päällä joko urheiluseuran tai ODL Liikuntaklinikan tiloissa. Ohjauksen kesto on 1,5 h.

Pienryhmäohjauksen hinta on 348€/ 1,5 h.

Aktiiviliikkujan ryhmäravitsemusvalmennus

ODL Liikuntaklinikan Aktiiviliikkujan ravitsemusvalmennus on erityisesti  seuranne kestävyysliikkujille ja -urheilijoille suunnattu ryhmävalmennus, jonka kautta urheiljat saavat lisää tietoutta ravitsemuksen merkityksestä omaan jaksamiseen, palautumiseen ja suorituskykyyn, oppivat arvioimaan ruokavalion energian- ja ravinnonsaannin riittävyyttä sekä havaitsemaan oman ruokavalion hyvät ja kehitettävät puolet ja saavat vinkkejä ja ideoita oman ravitsemuksen parantamiseksi.

Valmennukseen liittyy etukäteistehtävänä ruokapäiväkirjan pitäminen ja sen itsenäinen tallentaminen sähköiseen ohjelmaan  ja arviointilomakkeen täyttäminen ennen valmennusta. Ryhmätapaaminen (1,5 h) toteutetaan etänä sovittuna aikana. Valmennukseen otetaan 4-6 henkilöä.

Valmennuksen hinta on 288 €.

Ravitsemuskeskustelu/ -luento lasten ja nuorten vanhemmille

Urheilevien lasten ja nuorten ravitsemus pohdituttaa usein vanhempia. Ravitsemusterapeutin ohjaamassa keskustelussa/ luennolla pohditaan mm. urheilevan lapsen ja nuoren ruoan määrää, laatua, suhtautumista herkkuihin, ateriarytmin toteuttamista ja urheilusuoritusten aikainen nesteytystä.

Keskustelun/ -luennon hinta on 265€/ 60 min.

Ravitsemusluento valmentajille

Urheilijoiden valmentajat voivat tarvita tukea esim. vastuulliseen painopuheeseen, oman urheilulajin ravitsemuskysymyksiin tai lisäravinteiden käyttöön. Pidämme luennon valmentajille tarpeidenne mukaisesti. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi.

Luennon hinta  on 460 €/ 60 min.

Seuran tiloissa järjestetyistä tilaisuuksista veloitetaan lisäksi matkakulut ja korvaus matkoihin kuluneesta ajasta.