Jokaisella elämän polku on omanlainen. Joskus polun kulkemiseen voi tarvita kanssakulkijan, joka tukee ja…
Mitä hanke pitää sisällään?
LikiDigi-hankkeessa kehitettiin olemassa olevien palveluiden rinnalle tukipalvelu henkilöille, joiden elämäntilanne on koronapandemian johdosta heikentynyt. Hankkeen tavoitteena oli tukea osallistujien työkykyisyyttä, opiskeluvalmiuksia ja digitaalisia taitoja sekä edistää hyvinvointia.
Hanke oli tarkoitettu oululaisille 18–64-vuotiaille työttömille ja työelämän ulkopuolella oleville henkilöille sekä opiskelijoille, joiden opinnot ovat vaarassa keskeytyä.
Hankkeessa tuettiin osallistujien työkykyä tarjoamalla tukea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen, apua digitaalisten taitojen vahvistamiseen, yksilöohjausta, ryhmätoimintaa eri osa-alueilla, mahdollisuuden vertaistukeen sekä saatto- ja asiointiapua arjen tilanteisiin ja mahdollisuuden toimia vapaaehtoisena.
Hanke kokosi kohderyhmäasiakkaiden ja ohjaushenkilöstön käyttöön valmennussivuston, joka tarjoaa ohjausmallit ja hankkeen tulokset valtakunnallisesti hyödynnettäväksi myös hankkeen päättymisen jälkeen. Hanke toteutettiin yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kanssa. Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. toimi hankkeen päätoteuttajana ja Diakonia-ammattikorkeakoulu osatoteuttajana.
Hankkeessa työskentelivät
ODL:
Saana Hautala
projektipäällikkö
Riitta Engman
projektipäällikkö 30.4.2023 saakka
Lotta Pöytäkangas-Koskela
projektikoordinaattori-palveluohjaaja
Riikka Berg
hyvinvoinnin asiantuntija
Taina Linna
hyvinvoinnin asiantuntija (30.11.2022 saakka)
Johanna Anttila
palveluohjaaja
Maija Korpisaari
palveluohjaaja (30.4.2023 saakka)
DIAK:
Sini Nissinen
projektikoordinaattori
Joni Räisänen
ICT-asiantuntija
Päivi Vuokila-Oikkonen
asiantuntija
Rahoittaja
Hanketta rahoitti Euroopan Sosiaalirahasto (ESR). Hanke on toimintalinjalta 9. REACT-EU:n ESR-toimenpiteet ja sen erityistavoite on digitaalisten taitojen parantaminen.