ODL
Vapaaehtoistarina

Tutustu yhteen tarinaan ja vapaaehtoiseen meillä ODL:llä.

Sami, ODL Vapaaehtoinen

Sami tekee vapaaehtoistyötä KotiKummina. Hän on ikääntyneen vapaaehtoinen ystävä, jolla on aikaa jutella, ulkoilla, lukea vaikkapa lehtiä tai katsella valokuvia yhdessä.

Lue alta KotiKummi Samin vapaaehtoistarina.

Parasta on mahdollisuus auttaa ikääntyneitä ihmisiä

Olen ammatiltani projektipäällikkö ja asiantuntija, ja työskentelen kansainvälisessä tietoliikennealan yhtiössä. Kiinnostukseni vapaaehtoistyöhön on herännyt jo nuorena. Olen aloittanut KotiKummi-toiminnassa keväällä 2022. KotiKummi-toiminnassa parasta on mahdollisuus auttaa ikääntyneitä ihmisiä ja viettää vapaa-aikaa mukavassa seurassa. KotiKummi-toimintaan kuuluu myös koulutusta, joka on tullut tarpeelliseksi kummitapaamisissa sekä myös omassa arjessa.

Tähän mennessä mukavimmat muistot liittyvät kotikummiasiakkaan tapaamisiin, joissa olemme ulkoilleet luonnossa ja keskustelleet elämänmenosta kymmeniä vuosia sitten. Vaikka maailma on muuttunut vuosien varrella, on yllättävää kuulla, kuinka paljon elämisen perusasiat ja ihmisen perustarpeet ovat pysyneet samana.

Yleensä tapaamisiin on liittynyt myös keskustelua arkisista asioista ja arjen haasteista, joita ikääntyneillä ihmisillä valitettavasti on. Voin kyllä suositella KotiKummi-toimintaa kaikille, joilla auttaminen on lähellä sydäntä ja jotka haluavat merkityksellistä sisältöä elämäänsä.