ODL
Työntekijätarina

Tutustu yhteen tarinaan ja tehtävään meillä ODL:llä.

Ida Kemi, yhteisötyöntekijä

Kuka olet? Kerro itsestäsi.

Tarinani alkaa Pohjois-Suomesta, mistä olen löytänyt tieni parin mutkan kautta Ouluun. Kotona tykkään kuunnella musiikkia reippaalla volyymilla ja ilahdun herkullisesta vegeruoasta. Läheiset, ihmiset ja eläimet, ovat minulle kaikki kaikessa. Meiltä löytyy kotoa kaksi rescue –kissaa.

Kerro urastasi lyhyesti ja nykyisestä työtehtävästäsi ODL:llä ja mikä tässä työtehtävässä on erityisesti sellaista mistä pidät?

IB-lukiosta valmistumisen ja kivikkoisten jatko-opiskelukokeiluiden jälkeen pysähdyin uupuneena pohtimaan (ura)polkuani. Olin tehnyt repaleisesti kesätöitä seurakunnalla, ruokakaupoissa, vähän siellä täällä. Toivoin tulevaisuudelta jotain erilaista ja palkitsevaa, jotain missä voisin hyödyntää omia elämänkokemuksiani; tämä toive toteutui, kun tulin valituksi Paikka auki –avustusohjelman tuella ODL:lle nuorisokahvilatyöntekijäksi ja sittemmin työtehtävien muuttuessa yhteisötyöntekijäksi. Samalla oppisopimusopiskelen nuoriso- ja yhteisöohjaajan ammattitutkinnon. Nykyisessä työssäni saan tehdä työtä monipuolisesti ja joustavasti osaamiseni mukaan yhteisöllisten toimintojen ja tapahtumien parissa. Opettavaista ja antoisaa oli myöskin nuorisotyö Walkersilla, jossa aloitin palkkatyöni keväällä -20. Alun alkaen minut taloon on tuonut vapaaehtoistyö, jota teen edelleen vapaa-ajallani olemalla ystävänä ikäihmiselle.

Miksi juuri ODL? Mikä täällä saa sinut viihtymään?

ODL työnantajana on mahdollistanut minulle arvokkaan ensimmäisen pidempikestoisen työkokemuksen, opiskelun ja työn yhdistämisen sekä sallinut työntekijän rooliin kasvamisen. Oman alan löytäminen ei ole ollut minulle itsestään selvä asia; täällä olen kuitenkin saanut ja saan tutustua sote-alaan, järjestömaailmaan ja työelämään ammattitaitoisten työtovereiden kanssa. Nuoren, osatyökykyisen tai muutoin vaikeasti työllistyvän pääseminen sopivan työn äärelle on usein haastava polku ja voin sen omalta osaltani allekirjoittaa. Minulle annettiin aito mahdollisuus oikeaan aikaan, joka sai aikaiseksi muutosten tuulet. Näitä mahdollisuuksia sallisin maailmaamme rutkasti lisää!