ODL
Työntekijätarina

Tutustu yhteen tarinaan ja tehtävään meillä ODL:llä.

Regina Yarotskaya, projektikoordinaattori

Kuka olet? Kerro itsestäsi.

Minun nimeni on Regina. Olen kotoisin Valko-Venäjältä. Nuorena halusin matkustaa ja kirjoittaa tarinoita. Halusin kirjoittaa tarinat eri kielillä, jotta voisin jakaa ne koko maailmalle. Lopulta minusta tuli kielten opettaja ja monikulttuurisen ja monikielisten ryhmien opettamisen ja ohjauksen asiantuntija. Nyt matkustan päivittäin ympäri maailmaa asiakkaideni tarinoiden kautta. Vapaa-ajalla luen, käyn kävelyllä, harrastan joogaa, pyöräilen. Myös vapaaehtoisena opetan englantia ja suomea pakolaisille. Rakastan matkustamista ja eri kulttuureihin tutustumista. Olen jo käynyt 24 maassa ja en maltaa odottaa, kun pääsen taas lentokoneeseen seuraavan kohteeseen!!

Kerro urastasi lyhyesti ja nykyisestä työtehtävästäsi ODL:llä ja mikä tässä työtehtävässä on erityisesti sellaista mistä pidät.

Kotimaassani suoritin ylemmän korkeakoulututkinnon kielentieteessä ja englannin filologiassa.  Minulla on myös Cambridge yliopiston opettajan pätevyys. Oulussa olen valmistunut ammatilliseksi opettajaksi (AMO) ja työvalmentajaksi (erikoisammattitutkinto). Opiskelen nyt suomi toisena kielenä -opettajaksi.  Olen toiminut opettajana ja ohjaajana Oulun aikuislukiossa, Monikulttuurikeskus Villa Victorissa, Oulun ammattikorkeakoulussa ja Vuolle -opistossa.

ODL:ssa aloitin MAPPI-hankkeessa tammikuussa 2021 ja olen työskennellyt SoteStartti-hankkeessa työhönvalmentajana. Molemmissa hankkeissa olen tehnyt minulle tärkeää ja rakasta työtä. Syksyllä 2022 aloitin Turvaverkko-esiselvityshankkeessa, jossa selvitetään turvapaikanhakijoiden työllistymispolkuja ja kotoutumista edistävän vapaaehtoistyön sekä neuvonta- ja ohjauspalveluiden hyviä käytäntöjä.

Toimin tukihenkilönä maahanmuuttajataustaisille henkilöille, jotka ovat muuttaneet Suomeen ja ovat etsimässä omia polkuja ja onnea uudessa maassa. Olen itse maahanmuuton kokemusasiantuntija, siksi tunnen hyvin haasteet oman polun etsimisessä Suomessa ja ymmärrän hyvin, kuinka ne vaikuttavat meidän tunteisiimme, elämän laatuumme sekä mielen ja fyysisen terveytemme.

Työssäni ODL:lla saan mahdollisuuden tarjota ihmisille tietoja ja työkaluja, joiden avulla he voisivat löytää oman polkunsa ja rakentaa uraa ja uutta elämää Suomessa ja voisivat tuntea olevansa tärkeänä osana yhteisöä. Kannustan asiakkaitamme erilaisiin elämän ja työelämän mahdollisuuksiin, jotta he voivat luoda heidän menestystarinoitansa.

Miksi juuri ODL? Mikä täällä saa sinut viihtymään?

Viihdyn ODL:ssa, koska saan olla oma itseni, käyttää omia ammatti- ja henkilökohtaisia vahvuuksiani, vahvistaa osaamistani sekä kehittää työtä maahanmuutto- ja kotoutumisalalla, jotta asiakkaani äänet ja tarpeet tulevat kuulluksi.