Kuvaus
Syö hyvin, voi hyvin – ravitsemus ja elintavat eri ikävaiheissa
Tervetuloa ODL Liikuntaklinikan järjestämään ravitsemuskoulutukseen tammikuussa 2025.
Koulutus on tarkoitettu erityisesti terveydenhuollon, liikunnan ja kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.
Tapahtuman tiedot
ODL Liikuntaklinikka
23.1.2025
08:30–16:00
ODL Wegeliussali, Albertinkatu 16, 0. krs (sisäänkäynti ODL Hyvinvointikeskuksen sisäpihan kautta), myös Teams-yhteys Karttalinkki
Hinta 135 € (sis. alv 25,5%). Voit valita, osallistutko paikan päällä vai Teamsillä. Paikan päällä osallistuville aamu- ja iltapäiväkahvit.
Opiskelijahinta 30€, osallistujamäärä paikan päällä rajoitettu, ei sis. aamu- ja iltapäivän tarjoiluja
Oppilaitosten opiskelijaryhmille hinta 250€ (etäosallistuminen). Opiskelijaryhmien ilmoittaminen sähköpostitse: liikuntaklinikka@odl.fi
Osallistumismaksu maksetaan tilille FI80 2276 3800 0002 72, selite 638/3760 (alv 25,5%). Esitä maksutosite koulutuspäivänä ilmoittautumisen yhteydessä. Laskutus yrityksille on mahdollinen.
Kysy tarjous ryhmille!
liikuntaklinikka@odl.fi
Sitovat ilmoittautumiset 13.1.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella tai sähköpostilla liikuntaklinikka@odl.fi
Mikäli peruutus tapahtuu 14.1.2025 tai sen jälkeen, peritään 50 % osallistumismaksusta (etäyhteydellä 25%).
Peruutukset sähköpostitse: liikuntaklinikka@odl.fi.
Ohjelma
Ilmoittautuminen ja kahvit
Tervetuloa
Kala ja nakit lapsen lautasella – heijastuvatko lapsuuden ruokailutottumukset terveyteen tai kognitioon aikuisena? Maijaliisa Erkkola, professori, Helsingin yliopisto (etäluento)
Ohjaajan tuska perheen elintapojen ohjaamisessa, kun mitään ei uskalla tai saa sanoa ääneen? Brenda Nissen, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM, Hyvinvointialue Pohde
Ruokariippuvuus ja riippuvuus makeaan - onko sitä ja muodostuuko se jo lapsena? Jani Kajanoja, psykiatriaan erikoistuva lääkäri ja tutkijatohtori, Turun yliopisto
Lounas (omakustanteinen)
Perimä, ravitsemus ja ravitsemusohjaus, Tiina Jääskeläinen, dosentti, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto (etäluento)
Näkökulmia vaihdevuosi-ikäisen elintapaohjaukseen, Taina Hintsa, professori, työnohjaaja, Profto Oy
Suolisto vaikuttaa hyvinvointiin – mikä merkitys ruualla ja muilla elintavoilla? Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto (etäluento)
Kahvitauko
Iltavirkku on alttiimpi monille elintapasairauksille – mutta miksi? Taru Lappalainen, LL, väitöskirjatutkija, Oulun yliopisto
Kannattaako ikääntyneen(kin) vähentää suolan saantia ja onko se turvallista? Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi, prof. emerita, Oulun yliopisto
Miten elää pitkään ja toimintakykyisenä? Heidi Puharinen, ravitsemusasiantuntija, LL, TtK, Ruokaklinikka ry
Koulutuksen päätös