Kuvaus
Ruokasuhteesta ravintoaineisiin – tutkittua tietoa ja käytännön työkaluja
Tervetuloa ODL Liikuntaklinikan järjestämään ravitsemuskoulutukseen tammikuussa 2026.
Koulutus on tarkoitettu erityisesti terveydenhuollon, liikunnan ja kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.
Tapahtuman tiedot
ODL Liikuntaklinikka
22.1.2026
08:30–16:00
Webinaari
Ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.
liikuntaklinikka@odl.fi
Sitovat ilmoittautumiset 13.1.2026 mennessä sähköisellä lomakkeella (linkki tulossa) tai sähköpostilla liikuntaklinikka@odl.fi
Mikäli peruutus tapahtuu 14.1.2026 tai sen jälkeen, peritään 50 % osallistumismaksusta.
Peruutukset sähköpostitse: liikuntaklinikka@odl.fi.
Ohjelma
Avaus
Traumatisoituminen syömisoireiden taustalla – miten huomioin ohjauksessa? Taija Wilenius, psykologi, kognitiivinen psykoterapeutti, kehopsykoterapeutti
Ruokasuhde – mitä väliä sillä on? Marjukka Nurkkala, FT, tutkija, laillistettu ravitsemusterapeutti, ODL Liikuntaklinikka
Työkaluja syömiskäyttäytymisen kartoittamiseen ja ohjaamiseen, Laura Suojanen, ETM (ravitsemustiede), psykoterapeutti, kehittämispäällikkö HUS vatsakeskus, HUS
Tauko
Laihduttaako nukkumisen lisääminen tai stressin vähentäminen? Mikä merkitys on kortisolilla? Aihe ja luennoitsija varmistuu myöhemmin.
Yksilöä syyllistävä painopuhe – millaisia kielteisiä seurauksia sillä on? Hanna Konttinen, dosentti, vanhempi yliopistonlehtori (sosiaalipsykologia), Helsingin yliopisto
Tauko
Perusliikkujan proteiinin tarve - riittäkö tavallinen ruoka vai tarvitaanko täydennystä? Anne-Maria Pajari, professori (molekulaarinen ravitsemustiede), Helsingin yliopisto
Ateriarytmi ja terveys, Ursula Schwab, professori (ravitsemusterapia), Itä-Suomen yliopisto
Palaako rasva parhaiten paastotilanteessa? Onko sillä merkitystä tavalliselle kuntoilijalle tai urheilijalle? Jaakko Mursu, FT, Dos., laillistettu ravitsemusterapeutti, Urheilu Mehiläinen
Päätös