ODL

Olen 28-vuotias savonlinnalaislähtöinen, muutama vuosi sitten oululaistunut juristi sekä intohimoinen urheilija ja teatteri-harrastaja. Vapaa-aikana minut löytää CrossFit-salilta, hiihtoladulta tai maantiepyörän selästä, mutta toisinaan myös teatterin lavalta harrastajaryhmä Levoluution kanssa. Vapaaehtoisuuteen perustuva työ on minulle jo lapsuudesta asti tuttua erityisesti monenlaisten järjestöjen ja urheiluseurojen toiminnan kautta. Opin jo lapsuudenkodissani, että on tärkeää työskennellä myös ’yhteisen hyvän’ eteen ja auttaa toisia ihmisiä tai yhteisöjä silloin, kun siihen on mahdollisuus.

Erilaiset talkootyöt ovat tulleet tutuksi ja opiskeluaikana vietin useamman vuoden erilaisten järjestötehtävien parissa. Siirryttyäni työelämään en ensi alkuun keksinyt, missä tekeviä käsiä kaivattaisi, kunnes kuulin tuttavaltani KotiKummeista ja ilmoittauduin mukaan samalta istumalta.

Vapaaehtoistyössä itselleni tärkeintä on työskennellä asioiden parissa, jotka tuntuvat merkityksellisiltä ja tuottavat hyvää takaisin muille ihmisille tai yhteisöille. KotiKummina koen valtavan merkitykselliseksi tavoitteemme olla helpottamassa ikäihmisten yksinäisyyttä ja piristämässä heidän arkeaan. Vaikka toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, on jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen ystäväasiakkaan kanssa helppoa todeta, että tästäkin työstä vapaaehtoisen saama palkkio on mittaamattoman arvokas, kun pääsemme tekemään tärkeää ja merkityksellistä työtä, ja saamme itsekin samalla uuden ystävän elämäämme. Odotan innolla hankkeen jatkoa ja seuraavia tapaamisiamme ystäväasiakkaani kanssa ja toivon, että KotiKummien toimintaan löytää mukaan myös mahdollisimman moni muu vapaaehtoinen.