ODL
Paikka auki

Avustusohjelma osatyökykyisten ja työttömien alle 30-vuotiaiden nuorten työllistymiseen.

Nuorten ja osatyökykyisten työllistymisen tukena

Paikka auki on sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma, josta jaetaan avustuksia sosiaali- ja terveysjärjestöille nuorten ja osatyökykyisten työllistämiseen.

Järjestöt voivat hakea työntekijän palkkaamiseen avustusta, joka kattaa työntekijän kulut 100-prosenttisesti. Avustuksia hallinnoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) ja ohjelmaa koordinoi Nuorten Ystävät ry. Ohjelman kautta hakuun tulevat työpaikat on tarkoitettu osatyökykyisille (ilman ikärajausta) sekä työttömille, alle 30-vuotiaille nuorille. Paikka auki -avustusohjelman tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vaikeasti työllistyvälle henkilölle vuoden tai oppisopimusopiskeluiden kestoinen työsuhde sosiaali- ja terveysalan järjestössä ja täten edistää heidän työelämävalmiuksiaan sekä jatkopolkumahdollisuuksiaan.

ODL työllistää Paikka auki -ohjelman avulla nuoren järjestötehtäviin vuosille 2020–2023. Paikka auki -työntekijä työskentelee yhteisötyöntekijänä ja suorittaa nuoriso- ja yhteisöohjaajan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena.

Ota yhteyttä:

Tutkimustuloksia työntekijöiden hyvistä kokemuksista

2/3
työllistyy tai lähtee opiskelemaan.
2/3
kertoo myönteisistä elämänmuutoksista.
91%
on tyytyväisiä työhönsä.