ODL
Siirry ajankohtaisiin

TESSI-hankkeessa sijaishuollon työhyvinvointia edistetään pienin askelin

Lastensuojelun sijaishuollon työhyvinvointiin apuja tuova hanke on kevään aikana päässyt rakentamaan työyhteisötason työhyvinvoinnin edistämisen toimintamallia alulle jo useamman yrityksen kanssa. Vastaanotto yrityksissä on ollut hyvä.

Yksiköissä on toteutettu ratkaisu- ja voimavarakeskeistä ryhmäohjausta. Osallistujat ovat päässeet pohtimaan hyvinvointia omien henkilökohtaisten tavoitteiden pohjalta. Ohjauskerrat on toteutettu työyhteisöjen toiveiden mukaisesti.

Projektityöntekijä Minna Mettovaara ja projektiasiantuntija Tarja Tuovinen-Kakko

TESSI-hankkeen tuomalle toiminnalle on selvästi tarvetta. Hankkeen projektityöntekijä Minna Mettovaara (ODL) ja projektiasiantuntija Tarja Tuovinen-Kakko (Diak) ovat hyvillään työntekijöiden vastaanotosta. Minna ja Tarja kertovat, että hyvinvoinnin edistämisen ei tarvitse tarkoittaa suurta elämäntapamuutosta vaan kohti omaa tavoitetta voi edetä pienin askelin. Tähän mennessä kerätyssä palautteessa on noussut esille se, että tapaamisten sisältö ja rakenne on ollut hyvä sekä osallistujat ovat saaneet kannustusta tavoitteisiinsa.

Hankkeen toiminta on kuitenkin vielä alkuvaiheessa. Alan yritykset voivat ilmoittautua hankkeeseen ottamalla yhteyttä sähköpostitse tessi@odl.fi. Hankkeen toiminta jatkuu 2026 marraskuun loppuun saakka.

Päätoteuttaja on Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. ja osatoteuttaja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja hanketta rahoittavat myös Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sr. ja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy

TESSI – Työhyvinvointia lastensuojelun sijaishuoltoon