ODL
Siirry ajankohtaisiin

ODL Työpajoilta työelämään pilotoimassa Green care -työpajassa rauhoituttiin luonnon keskellä Limingan Luontokeskuksella

Kiireinen elämä on stressaavaa, siksi olisi tärkeää päästä välillä luontoon retkelle kuuntelemaan vaan lintujen laulua. Näin tehtiin ODL työpajoilta työelämään -hankkeen pilotoimassa Green care -työpajassa, mukana retkellä oli ODL Nuorten työpajalta nuoria. Lähdimme aamulla linja-autolla kohti Limingan Luontokeskusta.

Luonnon rauha laskeutui ympärillemme, kun saavuimme Luontokeskuksen pihaan. Ainoastaan lintujen laulua kuului keskusta ympäröiviltä pelloilta ja puista. Ensimmäiseksi teimme tulet nuotioon, jonka jälkeen lähdimme Luontokeskukseen katsomaan 20 minuutin esityksen lintulajeista eri vuoden aikoina.

Esityksen jälkeen menimme takaisin ulos ja nuotiolle, jossa sai paistaa nuotiomakkaraa, syödä eväsleipiä ja juoda lämmintä teetä ja kaakaota. Syönnin aikana ja jälkeen pääsimme seuraamaan hanhia ja muita ohi lentäviä lintuja. Kävelimme myös merenrantaan kiikaroimaan Luontokeskukselta lainaamillamme kiikareilla lintutornilta hanhia ja luultavasti joutsenia, ainakin niiden laulu kuului komeasti.

Retken lopuksi tutkimme Luontokeskuksen näyttelyn, jossa pääsi muun muassa katsomaan hauskasti näytöiltä, mitkä lintulajit ovat saapumassa Liminganlahdelle ja mitkä puolestaan lähtemässä – aivan kuin lentokentän terminaalissa!

Merinäkymä, sininen taivas ja jäätä

Oli aika lähteä takaisin Ouluun linja-autolla ennen klo 13. Takit savuntuoksuisina, mutta mieli kirkkaana ja stressittömänä luontokokemuksen jälkeen oli hyvä jatkaa päivän muihin askareisiin. Kiireinen elämä saa tulla, mutta tällaisia retkiä on hyvä tehdä jatkossakin. Käydä luonnossa laskemassa kierroksia ja jatkaa töitä ilman turhaa stressiä.

Tämän blogitekstin on kirjoittanut ODL:n Paikka auki -työntekijä, viestintäassistentti Mari Luttinen.

Lue lisää: Työpajoilta työelämään – ODLja Nuorten työpajatoiminta – ODL

Lisätietoa Paikka auki -ohjelmasta: 
Etusivu – Paikka auki (paikka-auki.fi)