ODL
Siirry ajankohtaisiin

Nurkka on löytänyt paikkansa nuorten arjessa 

Nurkka, nuorten oma tila kauppakeskus Valkeassa on lunastanut paikkansa alueen nuorten omana olkkarina. Tila tarjoaa paikan turvalliselle yhdessäololle sekä ohjattua tekemistä 13–29-vuotiaille. Toiminnasta vastaavat Oulun kaupungin ja ODL:n nuorisotyöntekijät.

15 503 kohtaamista nuorten ehdoin

Nyt, vuosi toiminnan käynnistymisen jälkeen Nurkka on löytänyt paikkansa alueen nuorten keskuudessa. Kun kellon lyö kolme ja nuorisotyöntekijät Anni Hemmilä ODL:ltä ja Tapani Tomperi Oulun kaupungilta rullaavat ovet ylös, on ovelle kertynyt nuoria jo jonoksi asti. ”Nurkasta on tullut nuorten oma olkkari, paikka, jossa viettää aikaa kavereiden kanssa”, toteaa Tapsa. ”Nuoret lähestyvät meitä illan aikana isoilla ja pienillä arjen kysymyksillä. Usein aikuisen kiireetön läsnäolo, kuunteleminen ja yhdessä ajattelu riittävät. Jos ei, saatamme nuoren palvelujen äärelle”, jatkaa Anni.

Nuorten palautteiden mukaan Nurkka on tullut tarpeeseen: ”On hyvä, että on tällainen paikka, jonne voi aina tulla ja jossa on turvallisia aikuisia ja muutenkin turvallinen ilmapiiri.

Ensimmäisen toimintavuoden aikana Nurkka on tarjonnut mahdollisuuden 15 503 kohtaamiselle. Nuoret ovat viettäneet tilassa noin 24 000 tuntia jutustelun, pelaamisen, kahvikupposen, taiteen tekemisen ja ihastelun äärellä. Nurkassa on toteutettu nuorten toiveesta muun muassa teemailtoja, taidepajoja, lemmikkipäiviä sekä omin voimin että yhteistyökumppaneiden kanssa.

Nuorten toiveesta aukioloaikoja pidennetään. Perjantaisin 19.4.31.5.2024 Nurkassa järjestetään klo 20-23 päihteetöntä Hang out lounge -toimintaa ja kesää kohti tultaessa ovet pidetään auki myös lauantaisin.

Kevät on yhdessäolon juhlaa

Nurkan maaliskuussa alkanut juhlahumu jatkuu Kauppakeskus Valkean 8-vuotissynttärijuhlien lomassa. Nurkka on auki lauantaina 13.4. klo 1214.30, ja artistivierailijoina esiintyvät Räppäri Armas klo 12.30 sekä Armas ja Marlena klo 13.45.