ODL
Siirry ajankohtaisiin

Nuorten tila Nurkka on tarjonnut turvallisten kohtaamisten paikan Oulun kauppakeskus Valkeassa jo yhden vuoden ajan

Kuva: Nurkan nuorisotyöntekijät Anni Hemmilä (ODL) ja Tapani Tomperi (Oulun kaupunki)

Oulun kaupunki ja ODL avasivat Oulun keskustan kauppakeskus Valkeaan vuosi sitten uuden 13–29-vuotiaiden kohtaamispaikan, Nuorten tila Nurkan. Turvallisen kohtaamispaikan tarve nousi esille nuorten alettua viettämään aikaansa lisääntyvissä määrin Valkean kesäkadulla.

”Täällä on kiva hengailla kavereiden kanssa ja oon saanut myös uusia tuttavuuksia. Käyn täällä joka viikko.” Jo vuoden Nurkassa käynyt nuori toteaa viettäessään aikaa kavereidensa kanssa Nurkan 1-vuotis syntymäpäivillä.

Nuorten tila Nurkka on löytänyt ensimmäisen toimintavuotensa aikana suosion nuorten keskuudessa ja tiloissa vieraileekin keskimäärin 50 nuorta iltaa kohden. Nurkassa käy kaikenikäisiä nuoria, lähempänä tilan yläikärajaa olevia on kävijäkunnassa vähemmän. Nurkassa tavataan ja löydetään kavereita, pelataan kortti- ja lautapelejä tai askarrellaan ja tehdään taideprojekteja, joista tuotoksena on mm. kuvan taustalla oleva nuorten tussityönä tekemä Nurkan logo. Kahvia ja teetä on tarjolla veloituksetta.

Toiminnasta vastaavat Oulun kaupungin ja ODL:n nuorisotyöntekijät, jotka kuvaavat tärkeiksi yhteistyökumppaneikseen myös keskustan alueella jalkautuvaa nuorisotyötä tekevät Oulun kaupungin Kaasi-tiimin ja ODL:n Walkers-tiimin.

Lämpimät onnittelut 1-vuotiaalle Nurkalle!

Lisätiedot Nurkasta voit kurkata nettisivuiltamme: NURKKA – nuortentila Valkeassa – ODL