ODL
Siirry ajankohtaisiin

Eurodiaconian vuosikokous 2024 Romaniassa

Eurodiaconian vuosikokous kokoontuu tänä keväänä Bukarestissa, Romaniassa keskellä erikoisia aikoja. Moni Euroopassa kokee tulevansa sivuutetuksi ja demokratian kysymykset ovat pinnalla. Onko meillä paikkoja ajatuksien jakamiselle ja hyville keskusteluille ilman ajautumista vastakkainasetteluun?

Kaksi naista sisällä sinivalkoisen kyltin vieressä.
ODL on osana verkostoa pohtimassa, miten me diakoniatoimijoina edistämme noita keskusteluita. Paikalla ODL:ltä ovat muun muassa diakonian asiantuntija Outi Uusimäki (kuvassa vasemmalla) ja palvelupäällikkö Jaana Ukonaho (oikealla).

Eurodiaconia on eurooppalainen verkosto, jonka jäsenet työskentelevät sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseksi sekä laadukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluiden takaamiseksi myös kaikkein haavoittuvimmassa asemassa eläville ihmisille. Verkoston 59 jäsentä ovat kirkkoja ja kolmannen sektorin toimijoita, joita yhdistää lähimmäisen rakkauden arvopohjasta nouseva ajatus jokaisen ihmisen luovuttamattomasta arvosta.

Ortodoksisen kirkon lasten päiväkeskuksessa

Kaksi naista ulkona punaiset kassit käsissään.

ODL:n edustajat pääsivät vierailemaan myös ortodoksisen kirkon omistamaan lasten päiväkeskukseen, joka tarjoaa köyhille peruskouluikäisille lapsille turvaa ja tukea elämään ja opinnoista selviytymiseen. Tukea tarvitsevat lapset tunnistetaan yhdessä sosiaalipalveluiden ja koulun kanssa. ODL:n työntekijät pääsivät vaihtamaan ajatuksia lasten, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa. Vierailulla oli mukana Lahden diakonialaitos, kuvassa oikealla työllisyyspäällikkö Anna Kuru.

Lue lisää: Annual General Meeting 2024 – Eurodiaconia