ODL
Siirry ajankohtaisiin

Olet manteli jonkun joulupuurossa

Eilen joulukuun 4. päivän iltana vietimme vapaaehtoistemme kanssa pikkujoulujuhlaa. Joulu tuoksui, joululaulupantomiimit haastoivat ja kaikilla oli iloinen mieli. Yli 50 ODL Vapaaehtoista kokoontui yhteen.

Tänään joulukuun 5. päivänä vietämme Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää!
Päivä on siinäkin mielessä merkityksellinen, että Kansalaisareena palkitsee vapaaehtoisten päivänä myös Vuoden vapaaehtoiseen.

people in dark room with christmastree

Tämän päivän blogikirjoitus onkin kiitos kaikille heille, jotka ovat ”manteli jonkun joulupuurossa”. Heille, jotka tuntevat sydämen paloa vapaaehtoistoimintaan, haluavat auttaa ja ovat löytäneet itselleen oman vapaaehtoisuuteen perustuvan tehtävän. Erityisesti tänään haluamme huomioida teidät, jotka ansaitsette kiitokset vuoden jokaisena päivänä!

ODL Vapaaehtoiset ovat hyvin moninainen ryhmä erilaisia ihmisiä nuorista lukiolaisista varttuneempiin kansalaisiin. Meillä onkin tarjolla vapaaehtoistoimintaa hyvin monipuolisesti; kertaluonteista Keikka-apua kotona asuvien ikääntyneiden sujuvan arjen tueksi, Kotikummit-ystävätoimintaa ikääntyneiden yksinäisyyttä ehkäisemään, yhteisöllisyyttä ja kiertotaloutta edistävää vapaaehtoisuutta Prikka kiertoon.

Vapaaehtoinen voi olla hän, jonka kanssa lausutaan päivän ensimmäiset sanat tai hän, joka ottaa käsikynkästä, että päästään turvallisesti eteenpäin. Hän, jonka kanssa lauletaan tärkeä ja merkityksellinen laulu tai hän, jonka kanssa voi jakaa ilon, surun tai arjen haasteet. Vapaaehtoinen voi olla hän, johon voi luottaa ja hän, joka mahdollistaa osallistumisen kodin ulkopuolella. Unohtamatta heitä, jotka mahdollistavat vapaaehtoistoiminnallaan ruoka-apua sitä tarvitseville.

Vapaaehtoistoiminta muuttuu yhteiskunnan muutosten mukana. Haluamme olla mukana muutoksessa, kehittää vapaaehtoistoimintaa ja tarjota monipuolisesti erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja ja vaihtoehtoja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Vastuullisena vapaaehtoistoiminnan järjestäjänä ODL tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuksia osallistua monipuolisiin koulutuksiin. Yhteisöllisyyden ja vertaisuuden edistämiseksi järjestämme vapaaehtoisten kuukausikokoontumisia, merkityksellistä työnohjausta, herkuttelemme esimerkiksi pizzailloissa, käymme teatterissa ja vietämme luonnollisestikin näin joulun alla pikkujouluja. Myös näihin tilaisuuksiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Vapaaehtoisella on myös oikeuksia ja velvollisuuksia, joita me ODL Vapaaehtoistoiminnassa haluamme olla tukemassa. Haluamme tarjota mahdollisuuden olla osa yhteisöä. Haluamme kulkea vapaaehtoisten rinnalla ja olla mahdollistamassa kansalaisille uusia kokemuksia, iloa ja onnistumisia. Kannustamme vapaaehtoisiamme myös osallistumaan VARES-verkoston vapaaehtoistoiminnan peruskurssille.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreina saamme asiakkailta ja heidän läheisiltään sydäntä lämmittäviä viestejä ja kiitoksia siitä avusta mitä Te vapaaehtoisemme olette tarjonneet. ODL Vapaaehtoiset tunnetaan luotettavina tuen ja turvan tarjoajina.

Toivotamme kaikille vapaaehtoisillemme hyvää vapaaehtoisten päivää!