ODL
Reunalta

Toimintakyvyn ja aktiivisen toimijuuden mahdollistamista ja vahvistamista

Osallisuutta ja tukea nuorille. Työkaluja ammattilaisille.

Reunalta-hanke tukee työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten ja nuorten aikuisten toimintakykyä, osallisuutta, sosiaalista hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Hankkeessa kehitetään yhteistyössä myös asiakaslähtöistä palveluverkostoa ja työkaluja ammattilaisille. 

Hanke on suunnattu erityisesti heille, jotka kokevat ylisukupolvista huono-osaisuutta, jotka tarvitsevat tukea toiminnanohjaukseen ja itsesäätelyyn, sosiaaliseen hyvinvointiin, elämänhallintaan ja joilla on riippuvuuskäyttäytymistä tai rikollista oireilua.  

Nuorelle rakennetaan yksilöllinen palvelukokonaisuus, joka sisältää valmennusta ja toiminnallista työskentelyä. Pääpaino on yksilötyössä, mutta myös erilaisia tarvelähtöisiä ryhmätoiminnan muotoja pilotoidaan. Yksilötyö on intensiivistä, voimavara- ja ratkaisukeskeistä työskentelyä nuoren tarpeen mukaisesti. Keskeistä on nuoren toimijuuden tukeminen sekä oikea-aikaisen ja tarvetta vastaavan palvelun löytäminen ja siihen sitouttaminen. 

Hankkeessa kehitetään työkaluja ja toimintamalleja, joilla vahvistetaan asiakkaan toimijuutta, itsesäätelyn taitoja, elämänlaatua ja toimijuutta. Hankkeessa myös luodaan ja tiivistetään asiakaslähtöisiä palveluverkostoja ja toteutetaan alueellisia kehittämisinterventioita yhteistoimijuuden vahvistamiseksi. 

Hankkeessa käytetään ja kehitetään sovittavan ohjauksen toimintamallia (innokyla.fi), monitoimijainen arviointi- työkalua sekä 3X10D- elämäntilannemittaria ja -perhemittaria.  

Toteuttajat

Reunalta-hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun Diakonissalaitoksen Säätiön (ODL) ja Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa (DIAK). ODL on päätoteuttajana ja Diak toimii osatoteuttajana. ODL vastaa hankkeen kokonaiskoordinoinnista ja asiakastyöstä ja Diak toiminnan vaikuttavuuden arvioinnista, yhteistoimijuuden edistämisen sekä osaamisen vahvistamisen toimenpiteistä.  

 

 

Hankkeen yhteystiedot

Mira Talala
Projektipäällikkö
Johanna Anttila
Projektikoordinaattori, palveluohjaaja
Siiri Alakangas
Palveluohjaaja