ODL

KotiKummi Sami esittäytyy

Olen ammatiltani projektipäällikkö/asiantuntija ja työskentelen kansainvälisessä tietoliikennealan yhtiössä. Kiinnostukseni vapaaehtoistyöhön on herännyt jo nuorena. Olen aloittanut KotiKummit-toiminnassa keväällä 2022. Toiminnassa parasta on mahdollisuus auttaa ikääntyneitä ihmisiä ja viettää vapaa-aikaa mukavassa seurassa. KotiKummit-toimintaan kuuluu myös koulutusta, joka on tullut tarpeelliseksi kummitapaamisissa sekä myös omassa arjessa.

Tähän mennessä mukavimmat muistot liittyvät tapaamisiin ystäväni kanssa, joissa olemme ulkoilleet luonnossa ja keskustelleet elämänmenosta kymmeniä vuosia sitten. Vaikka maailma on muuttunut vuosien varrella, on yllättävää kuulla kuinka paljon elämisen perusasiat ja ihmisen perustarpeet ovat pysyneet samana.

Yleensä tapaamisiin on liittynyt myös keskustelua arkisista asioista ja arjen haasteista, joita ikääntyneillä ihmisillä valitettavasti on. Voin kyllä suositella KotiKummit-toimintaa kaikille, joilla auttaminen on lähellä sydäntä ja jotka haluavat merkityksellistä sisältöä elämäänsä.