ODL
Siirry ajankohtaisiin

Tutkittua tietoa ODL Liikuntaklinikalta

Juuri julkaistussa tutkimuksessamme osoitimme, että elintapaohjaus yksinään sekä yhdistettynä liikuntaharjoitteluun ovat tehokkaita keinoja vaikeasti lihavien työikäisten painonpudotuksessa ja pitkäaikaisessa painon ylläpitämisessä. Terveydelle erityisen haitallinen keskivartalolihavuus väheni parhaiten, kun elintapaohjaukseen yhdistettiin liikuntaa heti painonpudotuksen alussa. Tulostemme mukaan lihavuuden hoitoon tulisi sisällyttää intensiivistä, henkilökohtaista elintapaohjausta sekä yksilöllisesti suunniteltua liikuntaa riippumatta lihavuuden määrästä.

Vaikeasti lihavat henkilöt hyötyvät henkilökohtaisesta elintapaohjauksesta sekä räätälöidystä liikunnanohjauksesta, jossa henkilökohtaiset tarpeet ja mahdollisuudet huomioidaan. Paitsi että tällä saavutetaan hyvä painonpudotustulos, niin erityisesti sillä saadaan aikaan positiivisia muutoksia kardiovaskulaarisairauksien riskitekijöihin.

”Elintapaohjaus, lääkehoito ja lihavuusleikkaus ovat vaikean lihavuuden hoitoja, mutta vain murto-osa leikkauskriteerit täyttävistä henkilöistä ohjautuu leikkaukseen. Nyt julkaistu tutkimuksemme vahvistaa tehokkaan elintapaohjauksen ja oikein suunnitellun liikunnan keskeistä merkitystä myös vaikeasti lihavien henkilöiden painonpudotuksessa ja painonhallinnassa”, päätutkijana toiminut Kaisu Kaikkonen sanoo.

Lue lisää Oulun yliopiston sivuilta.

Meiltä saa henkilökohtaista ohjausta, johon sisältyy paitsi henkilökohtaista ravitsemusohjausta niin myös omaan kuntotasoon pohjautuvaan liikuntaohjelmaan perustuvaa liikuntaneuvontaa sekä kannustusta ja tukea matkan varrella.
Varaa aika ravitsemusterapeutille tai henkilökohtaiselle valmentajalle.

Tavoitteesta totta -valmennus