ODL
Siirry ajankohtaisiin

ODL hyvän tekemisen väylänä

Nuorten hyvinvointi herättää jaettua huolta yhteiskunnassa. THL:n vuotta 2023 koskevan tutkimuksen mukaan noin joka kuudes nuori kokee olonsa usein yksinäiseksi. Esimerkiksi nuorista tytöistä vain 13–17 prosenttia oli kokenut positiivista mielenterveyttä eli mielen hyvinvointia tutkimusta edeltävien kahden viikon aikana.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin haltijana ODL haluaa tarjota yrityksille, yhteisöille ja yksittäisille ihmisille kanavan tehdä hyvää ja osallistua yhteiskuntavastuun toteuttamiseen Pohjois-Suomessa. Tällä hetkellä ohjaamme lahjoitusvarat nuorten hyvinvoinnin tukemiseen Walkers-toiminnan kautta.

Walkers-toiminta tarjoaa aikaa, välittämistä ja tekemistä nuorille ODL ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten voimin. Toimintaa toteutetaan kohtaamispaikkatoiminnan kautta sekä jalkautumalla nuorten pariin kadulle, kauppakeskuksiin ja yhteisiin tapahtumiin. Lahjoitusten avulla järjestetään erilaisia teemailtoja ja yhteisiä ruokailuja, harrastetaan taiteen tekemistä kuvataiteen tai musiikin keinoin sekä tuetaan mukana olevia vapaaehtoisia. Nuorten käyttöön hankitaan myös taidetarvikkeita, pelejä ja soittimia.

– Walkersin kautta mahdollistamme turvallisia arjen kohtaamisia ja yhdessäolon. Vuonna 2023 toteutimme 182 toimintaillan aikana 10035 turvallista arjen kohtaamista nuorten ja aikuisten välillä. Turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä saattaa löytää itsestään voimavaroja, joiden olemassaolosta ei tiennytkään, palveluvastaava Piritta Pietilä-Litendahl toteaa.

Nuoret kokevat toiminnan tärkeänä paikkana tulla kohdatuksi omana itsenään.

– Parasta, ja turvapaikka jossa saa olla sellainen ku on, kuvailee yksi Walkersin toimintaan osallistuva nuori.

Äänestä tukea Walkers-toimintaan

Walkers on mukana Säästöpankin Hyviä tekoja -äänestyksessä, joka on avoinna 31.3.2024 saakka. Kampanja kehottaa paikalliseen aktiivisuuteen, sillä kuka tahansa voi äänestää siitä, mikä taho ansaitsisi rahallista tukea. Äänestystulokset tukevat paikallisia pankkeja päätöksenteossa avustuskohteiden osalta. Äänestetään yhdessä Walkers-toiminta Oulussa tuen saajaksi!

Voit myös itse lahjoittaa

Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksen tilisiirtona seuraavilla tiedoilla:

Tilinumero: FI50 1840 3000 0459 10Saaja: ODLViesti: Walkers

Lisätietoja:diakonian asiantuntija Outi Uusimäki, p. 050 312 5707 sekä palveluvastaava Piritta Pietilä-Litendahl, p. 050 312 6345.

Poliisihallituksen lupanumero RA/2022/940

.