ODL
Siirry ajankohtaisiin

ODL:n Jatkoon! -hanke ja BusinessOulu johdattelivat yrittäjät kohti omannäköistä yrittäjyyttä

ODL:n Jatkoon! -hanke ja Oulun kaupungin BusinessOulu järjestivät yksin- ja mikroyrittäjille Kohti omannäköistä yrittäjyyttä -seminaarin 5.10. Osallistujat olivat tyytyväisiä seminaarin antiin, ja keskustelua virisi niin intohimosta yrittäjyyteen kuin omien rajojen asettamisestakin.

Yhteisseminaarissa avarrettiin yrittäjien työhyvinvoinnin näkökulmaa ja tuotiin tietoa henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen tuen lisäksi BusinessOulun yrittäjille suunnatuista palveluista. Lisäksi seminaarissa päästiin kokeilemaan BusinessAseman tarjoamaa laadukasta kokoustekniikkaa.

Seminaarin intensiivisen kaksituntisen aikana kuultiin Jatkoon! -hankkeen puheenvuoro yrittäjien voimavaralähtöisestä ja ratkaisukeskeisestä työhyvinvoinnin tuesta, BusinessAseman esittely ja verkkokauppayrittäjä Ossi Salon kommenttipuheenvuoro. Seminaarin osallistujilla oli myös mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä. Keskustelua syntyikin intohimosta yrittäjyyteen, omien rajojen asettamisesta ja toisaalta uskalluksesta kokeilla uusia mahdollisuuksia.

Tapahtumaan osallistuneiden yrittäjien mukaan seminaari vastasi odotuksia ja sen ohjelma oli hyvä kokonaisuus. Yrittäjät loivat uusia kontakteja niin verkkokauppaklubiin, kuin Jatkoon! -hankkeeseenkin.

ODL:n Jatkoon! -hankkeessa tuetaan Pohjois-Pohjanmaan alueen yksin- ja mikroyrittäjien työhyvinvointia erityisesti heidän henkistä jaksamistaan tukemalla. Hankkeeseen voivat osallistua yrittäjät, joiden yritystoimintaan koronapandemia on jollakin tavalla vaikuttanut. Hankkeessa toteutetaan kolme noin puolen vuoden mittaista valmennusjaksoa, joihin osallistuvia yrittäjiä tuetaan yksilö- ja ryhmätyönohjauksen keinoin. Osalla hankkeeseen osallistuvista yrittäjistä on mahdollisuus saada myös elintapaohjausta.

Hankkeessa käynnistyy viimeinen valmennusryhmä joulukuun 2022 alussa, ja ryhmään ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Hanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä muun muassa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa. Hanke päättyy elokuussa 2023.

ODL tukee yrittäjiä hanketoiminnoillaan ja on näin myös mukana vahvistamassa alueen elinkeinotoimintaa. Jatkoon! -hanketta edelsi ODL Liikuntaklinikan toteuttama HYMY-hanke, jonka keskiössä oli yrittäjien fyysinen hyvinvointi. HYMY-hankkeessa tuli esiin yrittäjien vahva tarve myös henkisen jaksamisen tukeen, minkä pohjalta Jatkoon! -hanke muodostui.