ODL
Työntekijätarina

Tutustu yhteen tarinaan ja tehtävään meillä ODL:llä.

Elina Aronen-Raappana, viestintäpäällikkö

Kuka olet? Kerro itsestäsi.

Olen Elina, utelias ja moniulotteinen viestinnän vetäjä sekä kupliva, luova ja elämänmyönteinen persoona. Olen kiinnostunut ilmiöistä, ihmisistä, kulttuurista ja hyvinvoinnista. Innostun siitä, kun on monta rautaa tulessa, ja saan pitää langat käsissäni.

Tutustun mielelläni uusiin ihmisiin, kannustan tiedon jakamiseen, avoimuuteen ja yhdessä tekemiseen. Viestintä on yhteistyötä – koko henkilöstön ja sidosryhmien yhteinen asia. Haluan auttaa ihmisiä innostumaan yhteistyöstä ja onnistumaan työssään.

Vapaa-aikani kuluu kolmen lapsen kanssa touhuten, luonnossa liikkuen ja ystävien kanssa erilaisissa tapahtumissa hulmuten. Olen myös ikuinen opiskelija, ja minulla on usein meneillään jonkun uuden kokonaisuuden oppiminen. Koulutustaustaltani olen filosofian maisteri tiedeviestinnästä, kansainvälisen liiketoiminnan johtamisen MBA sekä graafisen suunnittelun medianomi.

Kerro urastasi lyhyesti ja nykyisestä työtehtävästäsi ODL:llä ja mikä tässä työtehtävässä on erityisesti sellaista mistä pidät.

Minulla on noin 20 vuoden työkokemus viestinnän ja markkinoinnin tehtävistä sekä tiimin vetämisestä yksikön esimiehenä ja johtoryhmän jäsenenä. Kokemukseni ovat yhdistelmä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita sekä tutkimusta ja teknologiaa: globaalien ongelmien ja yhteiskunnallisten haasteiden ratkomista kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Olen työskennellyt markkinointiviestinnän kaikilla osa-alueilla yksityisellä, julkisella ja kolmannella sektorilla paikallisesti ja kansainvälisesti. Osaamiseni ja taustani kattaa viestinnän, markkinoinnin, visuaalisen suunnittelun, journalismin ja mediasuhteiden hoitoa.

Aloitin ODL:n viestintäpäällikkönä vuoden 2024 alussa. Tavoitteenani on kehittää ja johtaa ODL:n viestintää tuloksellisesti. ODL on vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja korkeatasoinen asiantuntija. Meillä tehdään kansainvälisesti arvostettua, vertaisarvioitua tutkimusta ja kohennetaan monien eri ihmisryhmien asemaa ja elämänlaatua. Näitä piirteitä haluan nostaa esiin ja vahvistaa ihmisten mielikuvissa.

Miksi juuri ODL? Mikä täällä saa sinut viihtymään?

ODL tekee, kuten opettaa — täällä panostetaan henkilökunnan hyvinvointiin. Työskentelyilmapiiri on avoin ja rento, ja erilaisiin kehittämistehtäviin suhtaudutaan myönteisesti, sujuvasti ja rohkeasti kokeillen.