ODL
Siirry ajankohtaisiin

D-toimijat yhdessä SuomiAreenalla: Mit Sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Tuottaako nykyinen elämäntapamme oikeasti onnea, vai olisiko muita tapoja elää? Miten huomisen hyvinvointia tulisi rakentaa jo tänä päivänä? Nuoret pohtivat SuomiAreenalla, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa.

Media raportoi ilmastonmuutoksen etenemisestä, luontokadosta, eriarvoisuuden lisääntymisestä, huumekuolemista, sodista ja selkkauksista. Sosiaalinen media lisää vettä myllyyn repivällä keskustelulla ja vastakkainasettelulla. Samaan aikaan Suomi on tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa, jossa sananvapaus kukoistaa ja elämä on turvallista. Lasten ilo raikuu hiekkalaatikoilla, ihmiset rakastuvat ja ovat onnellisia.

Diakoniatoimijoiden yhteisessä paneelikeskustelussa Porin SuomiAreenalla syvennytään kestävään tulevaisuuteen. Keskiviikkona 26.6. klo 15 Porin kaupungintalon pihan lavalla alkavassa tilaisuudessa nuoret ja nuoret aikuiset pohtivat, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa.

– Tulevaisuus ahdistaa tosi monia nuoria. Kovasti toivoisin, että tulevaisuutta rakennettaisiin yhdessä nuorten kanssa. Siis yhdessä, ei puolesta!” miettii keskusteluun osallistuva Joonatan Nsukami, 25.

Kestävään tulevaisuuteen liittyy vahvasti myös ihmisten jaksaminen.

– Kenenkään ei tarvitse uupua ”pärjätäkseen” työelämässä. Tärkeä osa työelämätaitoja on omien rajojen tunnistaminen ja niistä kiinni pitäminen, muistuttaa Sara Jokela, 22.

Tämän päivän nuorten ja heidän lastensa elämä tulee olemaan tulevaisuudessa hyvin erilaista kuin nykypäivän aikuisten. Nuoret tulevat muuttamaan tapaamme elää. Osin halusta, osin pakosta. Mutta mihin suuntaan? Miltä näyttää kestävä ja hyvä tulevaisuus nuorten näkökulmasta? Mikä meille huomenna riittää, ja millaisen hyvän elämän maapallo kestää?

Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta
Aika: Keskiviikko 26.6. klo 15-15.45
Paikka: Porin kaupungintalon pihan lava, Hallituskatu 12

Keskustelun SuomiAreenalla juontaa politiikan toimittaja Alec Neihum. Keskustelemassa:

Sara Jokela, vapaaehtoinen, ODL (Lue Saran blogi!)
Halla Kokkonen, edunvalvonnan asiantuntija, Nuva ry & alumni, Diak
Anna Kuru, työllisyyspäällikkö, Dila
Kovu Hekkala, kasvatus- ja ohjausalan opiskelija, Suomen Diakoniaopisto
Kaisa Kauppinen, yhteisötaiteilija, Diakon
Joonatan Nsukami, projektityöntekijä, Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr

Haluatko esittää kysymyksen panelisteille tai ehdottaa omaa ratkaisua kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi?

Lähetä kysymys tästä: Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Tervetuloa mukaan seuraamaan keskustelua Poriin tai striimin ääreen!

Paneelikeskustelun järjestävät yhteistyössä Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö (Diakon), Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sr (ODL), Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak), Lahden Diakonialaitos (Dila), Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr, ja Suomen Diakoniaopisto (SDO).