ODL
Siirry ajankohtaisiin

Tutkimuspäällikkö Raija Korpelaiselle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki

ODL Säätiön tutkimuspäällikkö, professori, FT Raija Korpelaiselle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki.

ODL:n henkilöstö kokoontui juhlistamaan ritarimerkin myöntämistä 23.1.2024. Suomen tasavallan presidentti myönsi ritarimerkin Korpelaiselle itsenäisyyspäivänä 6.12.2023.

nainen puhujanpöydän takana Suomen lipun ja kunniamerkin kanssa

Raija Korpelainen on tehnyt erityisen ansiokasta työtä liikuntalääketieteen parissa vuosikymmenten ajan. Vuodesta 1997 lähtien hän on tehnyt tuloksellista, vaikuttavaa ja laadukasta tutkimusta. Korpelainen on tuottanut noin 200 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia kansainvälisiin ja kotimaisiin julkaisuihin, 160 muuta tieteellistä julkaisua sekä opettanut yli 500 luennolla.

”Olen otettu ja kiitollinen tästä huomionosoituksesta. Koen, että työtäni arvostetaan, ja sillä on merkitystä. ODL Liikuntaklinikalla on hienoa tehdä tutkimusta, sillä Säätiön tuki on vahva, ja yhteistyö yliopiston kanssa tiivistä”, Korpelainen kiittää.

kunniamerkin antaminen työyhteisön juhlassa

Korpelainen on rakentanut ODL:n Hyvinvointiliikuntaa elämänkaaressa -tutkimusohjelman, jonka tavoitteena on tuottaa uutta tietoa ja vaikuttavia ja asiakaslähtöisiä menetelmiä ja toimintamalleja erityisesti vähän liikkuvien väestönosien liikkumisen lisäämiseen ja hyvän ravitsemuksen edistämiseen.

”Korpelainen viestii tieteellisistä tutkimustuloksista yleistajuisesti koko väestölle poikkeuksellisen aktiivisesti, vaikuttavasti ja merkitystä korostaen. Hän johtaa tutkimushankkeita rohkeasti tulevaisuuteen katsoen ja ohjaa väitöskirjoja suurella sydämellä”, kuvailee ODL Säätiön toimitusjohtaja Mikko Lapola.

kukitus työyhteisön juhlassa

ODL Säätiö haki ensimmäisen kerran ritarikunnan kunniamerkkiä työntekijälleen. Työnantaja voi hakea ritarikunnan kunniamerkkiä työntekijälleen, jolla on erityiset henkilökohtaiset ansiot, ja jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä.