ODL
Siirry ajankohtaisiin

Laululla iloa elämään

Iloinen kolmikko nauttii ODL Yhteislauluhetken jälkeen pullakahveita hymy huulilla ja iloisen puheensorinan kera. Tämä pirteä kolmikko ovat hyvät ystävykset, jotka ovat käyneet yhteislauluissa jo vuosia. He alkoivat käymään laulamassa jo Hannu Rahikaisen aikaan, eli reilu kymmenen vuotta sitten, ja siitä he ovat jatkaneet aina näihin päiviin saakka kerta kerran jälkeen. Pienen ikävän tauon käynteihin toi korona-aika mutta silloinkin jatkettiin laulamista netin välityksellä.

Nyt koronan helpotettua he nauttivat jälleen pääsystä laulamaan yhdessä ja näkemään toisiansa sekä muita livenä. Laulutilaisuudet kun ovat heille tapa kokoontua yhteen, koska muuten on vaikeaa löytää yhteistä aikaa. Laulutilaisuudet merkitäänkin aina tarkasti kalenteriin ja näin saadaan tärkeä yhteinen hetki sovittua.

Kysyttäessä mikä saa heidät tulemaan laulamaan vuosi vuoden jälkeen ja mitä he laulutilaisuuksista saavat, puhkeavat he puhumaan hymyssä suin kuin yhdestä suusta. He kertovat saavansa laulutilaisuuksista hyvää mieltä sekä hyvinvointia, kokonaisvaltaista hyvää oloa. Maailman murheet kaikkoavat hetkeksi ja laulun avulla rentoutuu ja tulee iloinen olo.

Annelilta kiitosta saa myös monipuolinen laulujen kirjo, lauluja on laidasta laitaan, virsistä iskelmiin. Vuosien varrella he ovat oppineet uusia lauluja ja muistelleet menneitä vanhojen tuttujen laulujen tahtiin. Laulut, kun vievät muistoihin ja tiettyihin tilanteisiin, esimerkiksi koulun musiikkitunneille tai nuoruuden maisemiin.

Pirjon mielestä tilaisuudessa lauletaan kauniita lauluja. ”Nautin tuosta Riitan soittamisesta. Voi että hän soittaa hienosti. Hän vaihtelee soiton tempoa ja saa siten tempperamenttia mukaan lauluihin.”. Tuula puolestaan kehuu Outia ”Outi vetää laulutilaisuudet mukavasti ja kytkee hyvin laulut ja puheet ajankohtaisiin asioihin”.

Lopuksi kaikki toteavat yhteen ääneen tilaisuuden jälkeen järjestettävän kahvihetken kruunaavan kokonaisuuden  ”Kahvihetki on kuin piste Ii:n päälle”. Heistä on mukavaa jäädä vielä tilaisuuden jälkeen porisemaan kuulumisia ja viettämään aikaa yhdessä.

Tuula, Anneli ja Pirjo suosittelevatkin laulutilaisuutta kaikille, joten lämpimästi tervetuloa laulamaan ja viettämään aikaa ODL:n Yhteislaulutilaisuuksiin toukokuussa ja kesäkuussa.

Lisätietoja lauluista ja ajankohdista löydät nettisivuiltamme odl.fi/tilaisuudet