ODL
Siirry ajankohtaisiin

ODL on mukana Astetta alemmas -kampanjassa

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. ODL on ilmoittautunut mukaan kampanjaan, ja sen konkreettisena energiatekona on laskea toimistohuoneiden lämpötilaa asteella. Nyrkkisäännön mukaan lämpötilan laskeminen yhdellä asteella merkitsee viisi prosenttia pienempää energiankulutusta.

Jotta tavoitteeseen päästään, ODL:n toimistohuoneisiin on hankittu lämpömittareita. Kun tiedämme, mikä lämpötila on tällä hetkellä, voimme säätää lämpötilaa patterin termostaatista tarvittaessa alemmaksi.

– Mittareiden hankkimisella tarkistamme huoneiden lämpötilat, ettemme ylilämmitä huoneita ja kannustamme henkilökuntaa laskemaan huonelämpötilan suositusten mukaiseksi, toimistoinsinööri Mika Jaukkuri kertoo.

Toimistotilojen yleisenä tavoitelämpötilana lämmityskaudella pidetään 21,5 astetta. Lämpömittari on lahjomaton siinä, kuinka lämmintä työhuoneessasi on.

Ihmisen yksilöllinen lämpötilakokemus vaikuttaa siihen, missä lämpötilassa viihdymme. Lämpötilan lisäksi siihen vaikuttavat myös muun muassa ympäröivien pintojen pintalämpötilat, ilman liike sekä ilmankosteus.

Astetta alemmas -kampanjan tarkoitus on haastaa kaikki suomalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin, jotta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa energiaa riittäisi meille kaikille ja sen hinta pysyisi kohtuullisena.

Osallistuminen Astetta alemmas -kampanjaan sopii hyvin ODL:n tapaan toimia laatu- ja ympäristöasioissa. Ympäristöjärjestelmämme täyttää ISO14001:2015-standardin vaatimukset ja ympäristöohjelmamme yksi tavoite on toiminnan energiatehokkuus.

Mika Jaukkuri lämpömittarin asennuksessa.