ODL
Siirry ajankohtaisiin

ODL Nuorten työpaja: joustavaa pajatoimintaa nuoria osallistaen

Sininen hetki alkaa hälvetä joulukuisena maanantaiaamuna, kun viivähdän kahvila ODL Solmussa jututtamassa projektikoordinaattori Mira Aatsinkia ODL Nuorten työpajan toiminnasta, joka on pyörinyt pian vuoden ajan.

young adults gathered around an activity at a table in a café

Nuorten työpajatoimintaan on helppo tulla matalalla kynnyksellä. Viikko alkaa lempeästi harrastusluontoisella pelipäivällä. Maanantaisin pelataan vaikkapa korttia, lautapelejä tai videopelejä. Pelipäivänä voi tulla myös muuten vain hengailemaan ja juomaan kahvia — omien aikataulujen mukaan.

Loppuviikko jatkuu joustavana matalan kynnyksen työpajatoimintana. Tiistaina aiheena on voimavarat: hyvinvointia, työelämätaitoja sekä asiaa opiskelusta. Keskiviikkona ohjelmaan kuuluu luovia kädentaitoja sekä liikuntaa. Torstaisin on puolestaan luontopaja, jossa askarrellaan luonnonmateriaaleista, käydään retkillä ja tehdään luonnonkosmetiikkaa. Perjantaina laitetaan keittiöpajassa ruokaa ja opitaan muun muassa puhtaanapitoon liittyviä taitoja.

young adults enjoying their time in a cafe

Asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta siitä, että pajaan voi osallistua joustavasti omien voimavarojen mukaan. Työpajapäivän pituus on klo 9–13, mutta on mahdollista saapua vaikka kello kymmenen ja olla paikalla tunnin tai kaksi. Nuoret asiakkaat osallistuvat myös työpajan toiminnan suunnitteluun. Työpajatoiminnan tavoitteita ovat muun muassa työelämätaitojen opettelu, rytmin saaminen nuoren arkeen, sosiaalisten taitojen vahvistuminen ja osallisuuden lisääntyminen.

a group of young adults walking outside

ODL Nuorten työpaja tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Diakonissaopiston tutkintokoulutukseen valmentavan TUVA-koulutuksen kanssa. Nuorten työpajatoiminta on hyvä työssäoppimispaikka alan opiskelijoille.

Lue lisää ODL Nuorten työpajasta täältä!