ODL
Siirry ajankohtaisiin

Kesätyöjakso ODL Säätiöllä

Kahden viikon kesätöiden jälkeen ODL Säätiössä haluaisin jakaa ajatukseni siitä, millaista heidän kanssaan oli työskennellä ja mitä opin työjaksoltani.

Olen Iina, 17-vuotias lukiolainen Kempeleestä. Työskentelin ODL:llä viestinnän avustajana kahden viikon ajan. Hain ODL:lle kesätöihin, koska heidän säätiönsä ydin on ihmisten aito sekä avoin kohtaaminen mikä on minulle hyvin tärkeää. Lisäksi hyvän ystäväni äiti työskentelee ODL:llä ja olen kuullut häneltä paljon positiivista palautetta ODL:n työkulttuurista sekä arvoista.

Työjaksoni oli hyvin opettavainen sekä antoisa. Pääsin näkemään, mitä ODL:n eri aloihin erikoistuneet työntekijät tekivät päivittäin sekä sain itse mahdollisuuden työskennellä yhdessä heidän kanssaan. Minun työtehtäviini näiden viikkojen aikana kuului muun muassa digitaalisten kuvien järjestelyä, kokouksiin osallistumista sekä eri digitaalisien tiedotteiden yleisilmeiden muokkaamista. Vaikka nautin kaikkien uusien asioiden oppimisesta ja erilaisten tehtävien kokeilemisesta, huomasin silti erityisesti nauttivani tehtävistä, joissa pääsin käyttämään luovuuttani.

Työjaksoa kokonaisuutena tarkastellen voin yksinkertaisesti todeta, että rakastin koko kokemusta. Kaikki ihmiset työpaikalla olivat ystävällisiä sekä avuliaita, ja kaikki varmistivat että minulla oli mukava olo uudessa työssä. Oli myös mielenkiintoista päästä oppimaan paljon uutta työelämästä sekä ODL:stä. Opin ODL:n henkilöstöltä paljon tietoja ja taitoja, joita ei olisi mahdollista oppia akateemisesta ympäristöstä. Kaiken kaikkiaan onnistuneet ja informatiiviset viikot takana. ODL:ää voin kesätyöpaikkana suositella myös muille nuorille.

Lämmin kiitos koko ODL:n tiimille tuesta ja neuvoista työjaksoni aikana, arvostin niitä suuresti!

Kuvituskuva Iinan käsialaa.