ODL
ODL Liikuntaklinikan ravitsemuskoulutuspäivä 23.1.2025

Kuvaus

Syö hyvin, voi hyvin – ravitsemus ja elintavat eri ikävaiheissa

Tervetuloa ODL Liikuntaklinikan järjestämään ravitsemuskoulutukseen tammikuussa 2025.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti terveydenhuollon, liikunnan ja kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

 

Tapahtuman tiedot

Järjestäjä

ODL Liikuntaklinikka

Päivämäärä

23.1.2025

Ajankohta

08:30–16:00

Sijainti

ODL Wegeliussali, Albertinkatu 16, 0. krs (sisäänkäynti ODL Hyvinvointikeskuksen sisäpihan kautta), myös Teams-yhteys Karttalinkki

Hinta

Hinta 135 € (sis. alv 25,5%). Voit valita, osallistutko paikan päällä vai Teamsillä. Paikan päällä osallistuville aamu- ja iltapäiväkahvit.

Opiskelijahinta 30€, osallistujamäärä paikan päällä rajoitettu, ei sis. aamu- ja iltapäivän tarjoiluja

Oppilaitosten opiskelijaryhmille hinta 250 (etäosallistuminen). Opiskelijaryhmien ilmoittaminen sähköpostitse: liikuntaklinikka@odl.fi 

Osallistumismaksu maksetaan tilille FI80 2276 3800 0002 72, selite 638/3760 (alv 25,5%). Esitä maksutosite koulutuspäivänä ilmoittautumisen yhteydessä. Laskutus yrityksille on mahdollinen.

Kysy tarjous ryhmille!

 

Lisätiedot

liikuntaklinikka@odl.fi

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 13.1.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella tai sähköpostilla liikuntaklinikka@odl.fi

Mikäli peruutus tapahtuu 14.1.2025 tai sen jälkeen, peritään 50 % osallistumismaksusta (etäyhteydellä 25%).

Peruutukset sähköpostitse: liikuntaklinikka@odl.fi.

Ohjelma

8.30-9.00

Ilmoittautuminen ja kahvit

9.00-9.10

Tervetuloa

9.10-9.45

Kala ja nakit lapsen lautasella – heijastuvatko lapsuuden ruokailutottumukset terveyteen tai kognitioon aikuisena? Maijaliisa Erkkola, professori, Helsingin yliopisto (etäluento)

9.45-10.20

Ohjaajan tuska perheen elintapojen ohjaamisessa, kun mitään ei uskalla tai saa sanoa ääneen? Brenda Nissen, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM, Hyvinvointialue Pohde

10.20-10.55

Ruokariippuvuus ja riippuvuus makeaan - onko sitä ja muodostuuko se jo lapsena? Jani Kajanoja, psykiatriaan erikoistuva lääkäri ja tutkijatohtori, Turun yliopisto

11.00-12.00

Lounas (omakustanteinen)

12.00-12.35

Perimä, ravitsemus ja ravitsemusohjaus, Tiina Jääskeläinen, dosentti, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto (etäluento)

12.35-13.10

Näkökulmia vaihdevuosi-ikäisen elintapaohjaukseen, Taina Hintsa, professori, työnohjaaja, Profto Oy

13.10-13.45

Suolisto vaikuttaa hyvinvointiin – mikä merkitys ruualla ja muilla elintavoilla? Marjukka Kolehmainen, professori, Itä-Suomen yliopisto (etäluento)

13.45-14.15

Kahvitauko

14.15-14.45

Iltavirkku on alttiimpi monille elintapasairauksille – mutta miksi? Taru Lappalainen, LL, väitöskirjatutkija, Oulun yliopisto

14.45-15.15

Kannattaako ikääntyneen(kin) vähentää suolan saantia ja onko se turvallista? Sirkka Keinänen-Kiukaanniemi, prof. emerita, Oulun yliopisto

15.15-15.45

Miten elää pitkään ja toimintakykyisenä? Heidi Puharinen, ravitsemusasiantuntija, LL, TtK, Ruokaklinikka ry

15.45-16.00

Koulutuksen päätös