Ravitsemus

Hyvän ravitsemuksen perusta on säännöllinen ateriarytmi – naposteluiden ja pitkien ateriavälien välttäminen. Tässä ruokailujen suunnittelu etukäteen on tärkeää.

Keski-ikäisen naisen ravitsemuksessa erityisen tärkeää on huolehtia ruokavalion rasvojen laadusta sekä kuidun riittävästä saannista. Riittävä oikean ruoan syöminen on tärkeää, koska liian niukka syöminen voi johtaa herkästi naposteluun ja herkutteluun. Herkutteluun tulisi suhtautua tietoisesti ja sallivasti – terveyttä edistävään ruokavalioon mahtuu jopa päivittäin pientä hyvää. Tärkeää on, ettei herkkuja syödä nälkään tai tunteisiin. Jos haasteesi on ylipaino, on joskus myös syytä tarkastella ruoan määrää, mutta aina on syytä ensin tarkastaa, että ruokarytmi on toimiva, ruoan laatu hyvä ja suhde herkutteluun tasapainoinen.

Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä ideoita sekä ajatuksia herättäviä blogeja oman hyvän ravitsemuksesi toteuttamiseen.

Vinkit ja linkit