ODL
Turvaverkko-vapaaehtoisena toimit maahanmuuttajan tukena

Turvaverkko-vapaaehtoisena tuet maahanmuuttaneita kotoutumisen ensiaskelissa ja arjen asioissa

Turvaverkko, monipuolisia mahdollisuuksia auttaa maahanmuuttajia

Turvaverkko-vapaaehtoisena pystyt auttamaan maahanmuuttajia juuri sinulle sopivalla tavalla. Voit olla mukana erilaisissa toiminnoissa ja tehtävissä.

Arjen apu maahanmuuttajille

Suomeen muuttaneilla on runsaasti asioita hoidettavana ja tilanteita ratkaistavana. Vapaaehtoisena tarjoat tukesi arjen eri tilanteissa ja kotoutumisessa. Voit tukea apua tarvitsevaa esimerkiksi tiedon, palvelun tai mielekkään tekemisen löytämisessä, asioinnissa tai erilaisissa päivittäisissä tilanteissa.

Kumppani kohtaamispaikassa

Turvaverkko-kahvila on hyvinvointia ja kotoutumista edistävä kohtaamispaikka suomalaisille ja eri kulttuureista tuleville. Vapaaehtoisena voit toimia kahvilassa työntekijöiden rinnalla eri tehtävissä, auttaa valmistelussa ja toteutuksessa sekä toimia ohjaajana. Halutetussasi voit suunnitella omia mukavia aktiviteettejä ja tapahtumia aikuisten, nuorten ja lasten hyvinvoinnin ja kotoutumisen edistämiseksi.

Tuki materiaalisen avun järjestämisessä  

Help Center on humanitaarisen avun keskitetty tukipiste, josta vastaa joukko toiminnan perustaneita vapaaehtoisia. Turvaverkko auttaa Help Centerissä tukemalla ja perehdyttämällä vapaaehtoisia. Help Center -yksikössä voit toimia vapaaehtoisena materiaalisen avun vastaanottamisessa ja lajittelussa sekä kävijöiden tukena tarvittavien tuotteiden etsimisessä ja pakkaamisessa. Samalla voit auttaa tukea apua tarvitsevia palveluihin ohjautumisessa.

Ota yhteyttä:

Regina Yarotskaya
Projektikoordinaattori