Liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri Leena Kurtti: ‘’Liikunta on auttanut minua kaikissa elämäntilanteissani.’’

30.03.2021 | 

Leena Kurtin urapolku on pitänyt sisällään monenlaista, mutta punaisena lankana läpi koko elämän on kulkenut vahva into ja kiinnostus liikuntaan. Se motivoi myös auttamaan muita löytämään oman tapansa liikkua.

 

‘’Ohjaan työssäni ihmisiä löytämään heidän terveydentilaansa ja mahdolliseen liikuntarajoitteiseensa sopivia liikuntamuotoja, sillä liikunnalla on iso merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Toisaalta haluan kannustaa jo lajinsa löytäneitä asettamaan tavoitteensa mahdollisimman korkealle ja saavuttamaan ne.’’

 

Lukion jälkeen Leena haki varmuutta liikuntatieteen opintoihin Varalan urheiluopistosta. Siellä suunnitelmat muuttuivat, ja Leena hakeutui yo-pohjaiseen fysioterapiakoulutukseen Tampereelle. Valmistumisen jälkeen kesätyöt johdattivat Ouluun ja ODL:lle vuonna 1991.

 

Liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri Leena Kurtti

Uusien oppien kautta takaisin tuttuun tiimiin

Fysioterapeutiksi valmistuneen Leenan mielessä alkoi herätä ajatus myös lääketieteen opinnoista, joista hän oli jo lukiossa haaveillut. Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ovet avautuivatkin heti ensimmäisellä yrittämällä. Fysioterapiataustansa vuoksi erikoistuminen fysiatriaan oli Leenalle varsin selkeä valinta. 

 

Lääketieteen opintojen ohella Leena työskenteli fysioterapeuttina Liikuntaklinikalla, jossa jatkoi myös erikoistuvana lääkärinä. 

 

‘’Totesin jo tuolloin, että Liikuntaklinikalle on valikoitunut huippuporukka, jonka kanssa on mahtava tehdä töitä.’’

 

Halu laajentaa omaa osaamistaan sai Leenan hakeutumaan kuitenkin vielä uudestaan erikoistumisopintoihin, mikä mahdollisti paluun takaisin tuttuun ja viihtyisään työympäristöön – ODL Liikuntaklinikalle.

 

Moniammatillisuus avainasemassa

Fysiatrin tausta antaa hyvän pohjan liikuntalääketieteeseen erikoistuvalle. Sen pohjalta Leenalla on vahvat tiedot tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -kipujen tutkimisesta, toimintakyvyn arviosta ja kuntouttamisesta. Uransa aikana Leena on suorittanut myös kuntoutuksen erityispätevyyden. Liikuntalääketieteessä työryhmän merkitys kasvaa.

 

‘’Liikuntalääketieteen erikoislääkäri tarvitsee usein moniammatillisen työryhmän ympärilleen, jotta paras mahdollinen lopputulos saavutetaan asiakkaan parhaaksi.’’

 

Leenan mielestä parasta työssä on asiakkaan kohtaaminen ja analyyttinen pohdinta. Ratkaisun ja yhteisymmärryksen löytäminen asiakkaan elämäntilanne huomioiden on työn suola.  

 

Villasukkajuoksija pulahtaa avantoon

Leena on itse harrastanut elämänsä aikana lukuisia eri lajeja aina joukkuevoimistelusta karateen. Nykyään liikunnallisen naisen löytää todennäköisesti tanssillisesta voimisteluryhmästä, polku- tai villasukkajuoksuun sopivalta reitiltä tai avannosta. Aika kuluu tiiviisti myös antoisassa lapsiperheen arjessa.

 

‘’Liikunta on auttanut minua kaikissa elämäntilanteissa; koululaisena, nuorena opiskelijana, pienten lasten äitinä ja kiireisessä lääkärin työssä.’’ Leena Kurtti

Liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri

Fysiatrian erikoislääkäri

Fysioterapeutti

Kuntoutuksen erityispätevyys

 

Motto:

Minne juoksija, sinne pääsee myös kärsivällinen kävelijä.

(englantilainen sananlasku)

 

Tutustu liikuntalääketieteen erikoislääkäriemme palveluihin ja varaa aika verkossa!

 

Liikuntalääkärille pääset myös etävastaanotolla!

 

ODL Liikuntaklinikan asiantuntijat muodostavat huipputiimin, joka palvelee sinua kaikissa liikuntaan, ravitsemukseen, kuntoutukseen ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Tässä blogisarjassa kerromme, millaisia ihmisiä titteleiden takaa löytyy.


Kohtuudella
17.09.2021  | Outi Uusimäki
Alku ja loppu
30.08.2021

Mitä sinä osaat?
03.05.2021