ODL sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin ja aloitti ARVOn jäsenenä

27.01.2022

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen Yritys -merkin ODL:lle osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

– Säätiön tarkoituksena on toteuttaa ja kehittää lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelutoimintaa, diakoniaa erityisesti Pohjois-Suomen alueella. Säätiön toiminta on monipuolista, aina sote-palveluiden tarjoamisesta koulutuksiin ja alaan liittyvään tutkimukseen ja kansainvälisiin diakonisiin verkostoihin saakka. Säätiön toiminta on yhteiskunnallista, lähimmäisestä huolehtimista ja sen tehtävä on säilynyt samana jo 125 vuotta, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaminen on meille tärkeä asia, sillä se vahvistaa viestiämme, strategiaamme sekä arvopohjaista toimintaamme yhteiskunnallisen hyvinvoinnin rakentamiseksi. Lisäksi voimme yhdessä muiden merkin saaneiden toimijoiden kanssa kehittää vastuullisuuteen, yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen sekä hyvän rakentamiseen perustuvaa toimintaa valtakunnallisesti, toteaa ODL:n toimitusjohtaja Mikko Lapola.

ODL on myös aloittanut toiminnan Arvoliiton jäsenenä.  ARVO verkostossa on mukana yli 70 yhteiskunnallista yritystä, joita yhdistää halu toimia eettisesti yhteiskunnan hyväksi.

Lue Suomalaisen Työn Liiton uutinen kokonaisuudessaan tästä (ulkoinen linkki).

 

Lisätietoja:

Outi Uusimäki
diakonia- ja yhteyspäällikkö
puh. 050 312 5707
outi.uusimaki@odl.fi